07.05.2022-16:58 (Son Güncelleme:07.05.2022-16:58)

LITHO coin nedir? Lithosphere coin projesi ve yol haritası

Son yıllarda yükselişe geçen kripto para piyasası ile ilgili internet üzerinden araştırmalar devam ediyor. Sıklıkla tercih edilen alt coinlerden biri LITHO coin ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizde derledik.

Nakit paralarını uzun vadede kâr elde edebilmek amacıyla kripto para piyasasına yatırmayı tercih eden vatandaşların gündeminde LITHO coin var. Peki LITHO coin nedir? LITHO coin projesi neyi amaçlar? Konuyla ilgili tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

LITHO coin nedir

LITHO coin olarak bilinen Lithosphere coin dünya üzerinde ilk kez Al desteğiyle geliştirilmiş blok zincir ile birlikte çalışabilen bir platformdur. Ana geliştiriciler KaJ Labs Foundation, sözleşmeleri daha akıllı bir hale getirebilmek amacıyla DNN ve diğer yeniliklerin bir kombinasyonu olarak çalışmaktadır. LITHO coin, ağ ve genel blockchain içerisinde çok daha katkı sağlayarak yenilikler getirmeyi amaçlayarak tasarlanmıştır. LITHO coin jetonu, Lithosphere projesinin yerli jetonudur. Kullanıcılara madeni paralar, temel değerleri saklama ve aktarmak yanında farklı işlevler de sunmaktadır. Lithosphere, MDKM olarak bilinen Sayısız Dağıtılmış Anahtar Yönetimi teknolojisine dayanmaktadır ve merkezi olmayan zincirler arasında bulunmaktadır. Stellar, BTC, Ego DEX gibi algoritmaları kullanarak tercih edilecek madeni paralar arasında takas yapılması olanağını kullanıcılara vermektedir.


 Thanos cüzdanları Lithosphere cüzdanını oluşturmak için kullanılmakta olan bir arayüzdür. Yine thanos cüzdanı swaplar, NFT DEX, borç verme, ödünç alma, çoklu para birimleri depolama gibi birçok işlevi kullanıcıya sunar. LEP100 Joel Kasr tarafından önerilmektedir ve Lithosphere projesi içerisinde sözleşmeler uyumuyla bir belirteç geliştirmeye yaramaktadır. Lithosphere ağı içerisinde tüm kullanıcılar dijital para birimi ya da jeton kullanımına izin verilen standartlara sahip Ethereum'un ERC20'si gibi olarak görülmektedir. LEP100 belirtecine bağlanırsanız dijital varlıklarınız aracılığıyla herhangi başka ağlara ya da bağlanabilmektesiniz. Lithosphere Litho Launchpad vasıtasıyla LEP100 içerisindeki ön yüklemeleri farklı farklı DeFl projeleri ile finanse etmektedir. LITHO coin, Ethereum blok zinciri içerisinde çalışmakta olan algoritmik bir sistem ile stabilcoin protokollerine benzemektedir. Fakat denetlenen ABD doları varlıkları ya da PAX Gold benzeri kripto para tarafından destenmekte olan U.S. Dollar Coin ya da Tether benzeri madeni paralardan daha farklı olarak çalışmaktadır. LAX madeni parası ABD doları ya da başka bir kripto para teminatına sabitlenme özelliği bulunmamaktadır. Lithosphere projesinin asıl amacı herhangi bir standartları zorlayarak ya da herhangi bir varlığın çeşitli çapraz blok zincirleri aktarımı arasında güven odaklı olmayan merkezi bulunmayan iletişimi kolaylaştıran ekosistemler yaratmaktır. LITHO coin günümüz içerisinde, teknolojik ekonomi devrinde değerler aktarımı yapabilmek için bir altyapı oluşturarak, birçok değeri birbirine bağlayan, finansal işlemleri eksiksiz gerçekleştirebilen, merkezi ve merkezi olmayan kuruluşlar arasında köprü kurma amacını taşıyan bir kamu zinciri olarak bilinmektedir. Şu an içerisinde NFT'ler belirli ağ içerisinde karşı taraflara aktarılabilmektedir. Akıllı zincir tokenlerik kullanılarak NFT'ler için ödeme yapılamamaktadır. Lithosphere ise ekosistem içerisindeki kullanıcılar, Ego DEX ya da Thanos cüzdanları içerisindeki dApp'ler vasıtasıyla BFT'leri destekleyen tüm zincirlerden token alıp gönderim işlemi sağlayabilecekler. Merkezi olmayan tokenler içerisinde, LITHO kullanıcıları token hareketlerini de tespit etmeye yardımcı olabilecekler. Ego DEX içerisinde alınan ve satılan değiştirilemeyen tokenler yani NFT'leri belirteç haline getirmek için GAN ağı uygulaması kullanılabilmektedir. 

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr