17.08.2024-10:58 (Son Güncelleme:17.08.2024-10:58)

Libya Başbakanı’ndan talimat geldi: Ülkede olağanüstü hal ilan edildi

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Usame Hammad, güneybatı bölgesinde etkili olan sel felaketi sebebiyle ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Libya’da sel felaketi sebebiyle OHAL ilan edildi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin sel felaketinden etkilenen bölgelerinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. Dibeybe, selden etkilenen bölgelerde saha hizmetlerinin yönetildiğini ve hayat kurtarmak, yardımları ulaştırmak, zararı gidermek amacıyla belediyelerle birlikte çalıştıklarını belirtti.

Libya’da OHAL ilan edildi

Haber7’de yer alan habere göre; Libya'nın doğusundaki rakip hükümetin başbakanı Usame Hammad da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sel felaketi nedeniyle OHAL ilan ettiklerini açıkladı. Hammad, acil durum komitesi kurarak, Gat şehri ve çevresinde müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması ve bölgedeki olumsuz hava koşullarına karşı her türlü önlemin alınması talimatını verdi.


Her iki başbakan da 12 Ağustos'ta ülkenin güneydoğusundaki Kufra kentinde meydana gelen sel felaketiyle mücadele için gerekli tüm imkanların seferber edildiğini açıklamıştı.

muratcankilic@haber365.com.tr