04.07.2024-10:26 (Son Güncelleme:04.07.2024-10:26)

LGS sonuçları belli oldu fiyatlar uçuşa geçti: Özel okullardan ücretlere fahiş zam

Yüz binlerce öğrencinin girdiği LGS’nin sonuçlarının açıklanmasıyla beraber özel okullardaki fiyat tarifesi de büyük oranda artırıldı. Rakamlar 300 binden başlıyor, 1 milyona kadar çıkıyor.

Eğitim masrafları, ailelerin bütçelerinde en önemli gider kalemlerinden biri haline gelmiş durumda. Devlet okulları yerine özel okulları tercih eden aileler, son yıllarda ciddi bir mali yükle karşı karşıya kalıyor. Özellikle özel okul ücretlerindeki artış dikkat çekiyor.

Masraflar 1 milyon liraya çıkıyor

Show Haber'in haberine göre, İstanbul'daki bazı yabancı liseler, hazırlık sınıfı ücretlerini 900 bin TL'nin üzerinde açıkladı. Bu rakama yemek masrafları, kırtasiye ücretleri ve kılık kıyafet giderleri de eklendiğinde, özel okulların yıllık maliyeti 1 milyon TL'yi bulabiliyor.


Geçtiğimiz yıla oranla özel okulların fiyatlarında 4 kata varan artışlar yaşandı. Alt sınırın 300 bin TL'ye ulaştığı özel okullarda, aileler çocuklarını okutabilmek için büyük bir mali fedakarlık yapmak zorunda kalıyor. Eğitim masraflarının artması, özellikle büyük şehirlerde yaşayan ailelerin bütçelerini zorluyor.

kursat@haber365.com.tr