28.06.2024-13:37 (Son Güncelleme:28.06.2024-15:58)

LGS Sonuçları Açıklandı: Öğrenciler İçin Tercih Süreci Başladı!

Ülkemizde merakla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, sonuçlar "https://www.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

>2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sınavına toplam 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Sınav sonuçlarına göre, öğrenciler yerleştirme sürecini başlatacaklar.

>Yerleştirme işlemleri; ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık gibi kriterler dikkate alınarak yapılacak. Öğrenciler, kayıt alanlarında bulunan çeşitli okul türlerinden en fazla 5 tercihte bulunabilecekler.

Tercih Süreci Başladı!

LGS puanıyla Anadolu liseleri, fen liseleri ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi kontenjanı sınırlı olan okullara giriş yapabilecek öğrencilerin yaklaşık yüzde 20'si bu okullara yerleştirilebilecek.

Ortaöğretim kurumları tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak. Tüm detaylar ve sonuçlara erişim için öğrenciler ve veliler "https://www.MEB.gov.tr" adresini ziyaret edebilirler.


yareneryilmaz@haber365.com.tr