20.10.2024-13:42 (Son Güncelleme:20.10.2024-13:42)

L'Etape Türkiye: Bisiklet Yarışı İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul'da gerçekleştirilen L'Etape Türkiye yarışında Anton Hrabovskyi ve Şeniz Pamuk birinci oldu.

L'Etape Türkiye by Tour de France, İstanbul'da İlk Kez Düzenlendi

L'Etape Türkiye by Tour de France bisiklet yarışı, Türkiye'de ilk kez İstanbul'da yapıldı. Küçüksu Kasrı'ndan start alan yarışlar, 109 km, 59 km ve 6 km aile kategorilerinde organize edildi.

Yarış Parkuru ve Rotası

Yarış boyunca bisikletçiler, Anadolu Hisarı üzerinden geçip, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Avrupa Yakası'na ulaştı. Rumeli Hisarı'ndan devam eden sporcular, yeniden köprüden geçerek Polonezköy ve ardından Riva'ya yöneldi. Yarış, başlangıç noktası olan Küçüksu Kasrı'nda sona erdi.

Erkeklerde ve Kadınlarda Dereceler

109 km'lik uzun parkuru, 2 saat 55 dakika 5 saniyelik süresiyle Anton Hrabovskyi birinci olarak tamamladı. Onu, 2 saat 56 dakika 54 saniyeye ulaşan Gökhan Uzuntaş izledi. Üçüncülüğü ise 3 saat 2 dakika 17 saniyede bitiş çizgisini geçen Ege Onat Doğuşlu aldı.

Kadınlar sınıfında ise birinciliği 3 saat 26 dakika 2 saniyelik derecesiyle Şeniz Pamuk elde ederken, onu 3 saat 46 dakika 39 saniyeyle Züleyha Dikbaş takip etti. Aslıhan İkizoğlu Dinç ise 3 saat 50 dakika 4 saniyelik süresiyle üçüncü oldu.

Ödül Töreni ve Erzakatlar

Kadınların madalya ve kupalarını İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, erkeklerdeki ödülleri ise Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont takdim etti. Dumont, "Bu harika bir yarış ve güzel bir gün oldu. Organizasyonu gerçekleştirenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kısa Parkurda Dereceler

59 kilometrelik parkurda kadınlarda, 1 saat 43 dakika 38 saniyelik sürede birinci gelen Gökçe Demirsoy oldu. Erkeklerde ise, 1 saat 36 dakika 35 saniyelik derecesiyle Murat Uslu ilk sırayı elde etti.

Dereceye Girenlere Özel Fırsatlar

L'Etape Türkiye by Tour de France yarışında, kadınlarda ve erkeklerde dereceye giren sporcular, Fransa'deki L'Etape du Tour için özel kayıt hakkı kazandı. Ayrıca, Şeniz Pamuk ve Anton Hrabovskyi, L'Etape Reward Programı ile organizasyonlarından birine katılma şansını elde etti.

L'Etape Türkiye by Tour de France bisiklet yarışı, Türkiye'de ilk kez İstanbul'da yapıldı. Küçüksu Kasrı'ndan başlayan yarışlar 109 KM, 59 KM ve 6 KM aile kategorilerinde yapıldı. 2 saat 55 dakika 5 saniyelik derecesiyle Anton Hrabovskyi (fotoğrafta), 109 KM'lik parkuru ilk sırada tamamlayan isim oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr