15.10.2024-16:17 (Son Güncelleme:15.10.2024-16:17)

Leonardo ve Rheinmetall'den Ortak Tank Üretim Girişimi

İtalyan Leonardo ve Alman Rheinmetall, tank üretimi için ortak bir girişim kurduklarını açıkladı. İlk hedef İtalya'nın askeri ihtiyaçları.

Leonardo ve Rheinmetall İşbirliği

İtalyan savunma sanayi devi Leonardo ile Alman sanayi şirketi Rheinmetall, tank ve askeri araç üretimi için eşit ortaklıkla yeni bir girişim kurma kararı aldılar.

Ortak Girişim Hakkında Detaylar

Yeni kurulacak şirket, Roma merkezli olacak ve La Spezia'da işletme faaliyetlerini yürütecek. İki firma, ortaklığın ilk aşamasında İtalyan ordusuna muharebe tankı ve piyade savaş araçları üretecek.

Bu girişimin %60'ının İtalya'da gerçekleştirileceği ve İtalyan ordusunun 'Zırhlı Piyade Savaş Sistemi (AICS)' programı doğrultusunda yeni ana muharebe tankının (MBT) geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Rheinmetall tarafından geliştirilen 'Panther KF51' modelinin, İtalya'nın mevcut Ariete tankının yerini alacağı bildirildi.

Görüşler ve Beklentiler

Rheinmetall Üst Yöneticisi Armin Papperger, "Avrupa tank üretiminde yeni bir güç oluşturuyoruz. Leonardo ve Rheinmetall, bu projede iş birliği yaparak İtalya pazarına yönelik önemli bir adım atıyor" mesajını paylaştı.

Leonardo Üst Yöneticisi Roberto Cingolani ise, bu anlaşmanın şirket tarihindeki en önemli gelişmelerden biri olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Avrupa'nın savunma kapasitesini artırmak adına uzun vadeli stratejilerin gerekliliğine de vurgu yaptı.

Gelecek Planları ve Pazar Hedefleri

Leonardo ve Rheinmetall, anlaşmanın ardından gerek İtalya gerekse Avrupa pazarında önemli bir talep yaratmayı planlıyor. 10 yıl içinde bu projeye yönelik 20 milyar avronun üzerinde bir sipariş beklentisi var.

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa'nın askeri araç ihtiyaçlarına odaklandığı biliniyor. Cingolani, Küresel Hava Muharebe Programı (GCAP) ile ilgili müzakerelerin hızlandığını ve önümüzdeki süreçte bir anlaşma imzalanabileceğini düşündüğünü açıkladı.

İtalyan savunma sanayi şirketi Leonardo ile Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall, Avrupa’da askeri muharebe araçlarının geliştirilmesi ve üretimi için ortak bir girişim kurma kararı aldıklarını bildirdi. Rheinmetall Üst Yöneticisi (CEO) Armin Papperger (solda) ve Leonardo Üst Yöneticisi (CEO) Roberto Cingolani (sağda), bu kararlarına ilişkin Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr