06.04.2021-09:37 (Son Güncelleme:06.04.2021-10:17)

Laktoz Intoleransina Sebep Olan Şeyler Nelerdir?

Birçok insanda, süt ve şeker hassasiyeti olarak bilinen laktoz intoleransı görülmekte. Peki laktoz intoleransına sebep olan şeyler nelerdir? İşte cevabı.

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz laktozsuz problemi her 10 kişiden en az altısında görülüyor. Bu kadar yaygın görülen laktoz intoleransına sebep olan şeyleri merak edenler için Dr. Sinan Akkurt, laktoz intoleransının test ve tedavisinde biorezonans metodundan faydalanılabildiğini belirtti.

Halk arasında Süt şekeri hassasiyeti olarak da adlandırılan laktoz intoleransı, her 10 kişiden 6,8'inde görülüyor. Kişilerin tolerans seviyeleri farklı olsa da laktoz intoleransı olan çoğu insan süt ve süt ürünleri tükettikten yarım ila iki saat sonrasında mide bulantısı, şişkinlik, ishal ve karın ağrısıyla karşılaşıyor. Semptomları kişinin vücudunun ürettiği laktaz ve tükettiği laktoz miktarına bağlı olarak hafif rahatsızlıktan şiddetli reaksiyona kadar değişebiliyor. Vücudun laktozu sindirememesi durumunda ortaya çıkan, gaz, ishal, karın ağrısı, kramp, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren laktoz intoleransı, son verilere göre her 10 kişiden 6,8'ini etkiliyor.

LAKTOZ İNTOLERANSINA SEBEP OLAN ŞEYLER NELERDİR?


Süt alerjisinden farklı olarak vücudun süt proteinlerine değil süt şekerine tepki verdiği laktoz intoleransı tedavi edilmediğinde vitamin eksikliğine, kilo alımına ve ciddi sindirim sistemi problemlerine yol açabiliyor.

Dr. Sinan Akkurt'un paylaştığı bilgilere göre laktoz intoleransı olan kişilerin sindirim sistemi laktaz enzimini çok az üretebiliyor ya da hiç üretemiyor. Oysa laktozu parçalamak için laktaz gerekiyor.

SEMPTOMLARIN ŞİDDETİ LAKLTOZ ÜRETİMİNE GÖRE DEĞİŞİR


Semptomların şiddeti de kişinin vücudunun ne kadar laktaz ürettiğine ve ne kadar laktoz tükettiğine bağlı olarak değişiyor. Dolayısıyla herkesin farklı bir tolerans seviyesi olduğunu kaydeden Dr. Akkurt, giderek yaygınlaşan laktoz intoleransını modern çağın bir hastalığı olarak tanımlıyor.

Laktoz intoleransının tedavisinde çoğu kez laktozsuz beslenme önerildiğini, kimi zaman da laktaz enzim takviyelerinin kullanıldığını dile getiren Dr. Sinan Akkurt, biorezonans metodunun ise laktoz intoleransının hem tanı hem de tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu açıkladı.

Biorezonans metodunun semptomları baskılamak yerine kişiyi yeniden laktoz tüketebilir hale getirmeyi sağladığını kaydeden Dr. Akkurt, yöntemin bunu besinlerin vücuttaki düzeni bozan frekansını düzenleyerek mümkün kıldığını belirtti.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr