06.09.2024-17:16 (Son Güncelleme:06.09.2024-17:16)

KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak? GSB kredi ve burs başvuru ekranı 2024

KYK burs ve kredi başvuruları hakkında yaşanan gelişmeler milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) sağladığı KYK burs ve kredi başvuru detaylarını öğrenmek isteyenler internetten araştırma yapmaya devam ediyor. Peki KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak? İşte GSB kredi ve burs başvuru ekranı 2024…

Üniversite sınavı ve sonrasında kayıt işlemleri sürecini tamamlayarak yüksek öğrenimlerini göreceklerini kente gitmeye hazırlanan öğrenciler, eğitim hayatlarına maddi destek sağlayacak olan KYK burs ve kredi başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağı konusunda her gelişmeyi titizlikle takip ediyor. GSB ise KYK burs ve kredi başvuru tarihi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Peki KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak?

Milyonlarca öğrenci, her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burs ve kredi başvurularını merakla bekliyor. Geçtiğimiz eğitim döneminde başvurular 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl ise başvuruların, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yine Ekim ayı içinde başlaması bekleniyor.

Bu süreçle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılacak açıklamalar, başvuru tarihleri yaklaştıkça kamuoyuyla paylaşılacak.


KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?

Her yıl belirli tarihlerde duyurulan KYK burs ve kredi başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapacak öğrencilerin, e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerine giderek şifre alabilir ya da internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer giriş yöntemlerini kullanabilirler.

Başvuru sırasında, öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumu hakkında bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanır. Yapılan değerlendirme sonucunda, bütçe durumu göz önünde bulundurularak belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken, mevzuata uygun diğer öğrencilere öğrenim kredisi sağlanmaktadır.

muratcankilic@haber365.com.tr