28.10.2024-23:03 (Son Güncelleme:28.10.2024-23:04)

Kuzey Makedonya'da Türk Sinema Günleri Başladı

Kuzey Makedonya'nın Üsküp ve İştip kentlerinde Türk Sinema Günleri etkinliği kutlanıyor.

Kuzey Makedonya’da Türk Sinema Günleri Etkinliği

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp ile İştip kentinde, Türk Sinema Günleri etkinliği başladı. Bu yıl etkinliğin merkezi, Üsküp’teki Kinoverzum Sineması oldu.

Etkinliğin Açılışı ve Katılımcılar

Açılış gösterimine, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Kinoverzum Sineması sahibi Jordan Gjorcev ve çeşitli Türk kurum temsilcileri katıldı. Ulusoy, etkinlikte yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümüne özel düzenlenen etkinliklerden birinin de Türk Sinema Günleri olduğunu belirtti.

Kültürel İşbirlikleri ve Destek

Ulusoy, etkinliği düzenleyen Kinoverzum Sinemasına teşekkür ederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla, dört akşam boyunca dünyaca ünlü yönetmenlerin eserleri olmak üzere toplamda dört Türk filmi burada sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.” dedi.

Gjorcev’den Destek Vurgusu

Kinoverzum Sinemasının sahibi Gjorcev ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümüne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca, "Dost ülkelerle bu tür kültürel etkinliklere destek vermeye her zaman hazırız. Bu yıl etkinliğin geleneksel hale gelmesini umuyoruz; gelecek sene dört sinema salonunun da kullanılmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Süresi ve Gösterimler

Türk Sinema Günleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği himayesinde düzenleniyor. Etkinlik, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve izleyiciler dört gün boyunca farklı Türk filmlerini izleyebilecekler.

Üsküp ve İştip’teki Kinoverzum Sineması'ndaki gösterimlerle sinemaseverler, dört Türk filmini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ve İştip kentinde Türk Sinema Günleri etkinliği başladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr