08.10.2024-19:23 (Son Güncelleme:08.10.2024-19:23)

Kütahya'da Heyelanın Taşıdığı Göl nedeniyle Yeniden Açılan Yol

Kütahya'da meydana gelen heyelanın etkisiyle kapanan yol, yapılan çalışmalar sonucunda trafiğe açıldı.

Kütahya'da Heyelan Sonrası Yeniden Açılan Yol

Kütahya'da, özel bir linyit işletmesine ait döküm sahasında meydana gelen heyelan sonucu taşan gölet, Kütahya-Seyitömer kara yolunu etkiledi. Uzun bir süre kapanan bu yol, 5 metre yükseltilerek yeniden ulaşıma açıldı.

Heyelanın Ardından Yapılan Çalışmalar

21 Mayıs tarihinde Seyitömer beldesi yakınlarında yaşanan heyelan, yolun altını kapladığı için trafiğe kapatmıştı. Ancak, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yolun tekrar açılması sağlandı.

Kütahya Valisi Musa Işın, beraberindeki heyetle birlikte trafiğe yeniden açılan güzergah üzerinde incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Işın, yolun Karayolları 145. Şube Şefliği, Kütahya İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Seyitömer Belediyesi iş birliğiyle yeniden ulaşıma açıldığını belirtti.

Güvenli Ulaşım İçin Alınan Önlemler

Işın, yapılan çalışmalar sonucunda yolun güvenli bir şekilde trafiğe açıldığını ifade ederek, "İlk olarak geçici bir süre beldeye ulaşım, alternatif yollarla sağlandı. İlgili birimler ile istişareler sonucunda mevcut yol güzergâhının yükseltilmesine karar verdik," dedi.

Yolun 1 kilometre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde bir kısımda inşa edildiğine değinen Işın, ayrıca yolun iki tarafında göletteki suyun dengelenmesi amacıyla 5 menfez inşa edildiğini aktardı.

İlerleyen Dönemde Alınacak Ek Önlemler

İncelemeye katılan AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı, çalışmalarda emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederek, yol güvenliğine dair ilave çalışmalar yapılacağını belirtti.

Kütahya'da bir linyit işletmesine ait döküm sahasında meydana gelen heyelanın taşırdığı gölet nedeniyle kapanan kara yolu, seviyesi 5 metre yükseltilerek yeniden ulaşıma açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr