05.10.2023-17:36 (Son Güncelleme:05.10.2023-17:36)

Kuruluş Osman Nilüfer Hatun kimdir? Ecem Sena Bayır nereli ve kaç yaşında? Ecem Sena Bayır hayatı ve biyografisi

ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Nilüfer Hatun (Holofira) karakterine hayat veren Ecem Sena Bayır’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Kuruluş Osman Nilüfer Hatun kimdir? Ecem Sena Bayır nereli ve kaç yaşında? İşte Ecem Sena Bayır hayatı ve biyografisi…

Ekranların sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın yeni sezon oyuncularından birisi olan Ecem Sena Bayır’ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Dizide Nilüfer Hatun (Holofira) karakterine hayat veren Ecem Sena Bayır hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Kuruluş Osman Nilüfer Hatun Kimdir? Ecem Sena Bayır nereli ve kaç yaşında?

Kuruluş Osman Nilüfer Hatun kimdir?

1283 yılında doğan Holofira, Yarhisar Tekfuru'nun kızıdır. Osmanlı Devleti'nin ikinci hükümdarı Orhan Gazi'nin eşi ve Birinci Murat'ın annesidir. Nilifer Hatun adını taşıyan Holofira, Orhan Gazi ile evlendirilmeden önce Bilecik Tekfuru'nun oğluyla nişanlı olduğu bilinmektedir.

Osmanlıların 1299'da Bilecik'i ele geçirmeleri sonrası esir alındığı ve Osman Gazi tarafından oğlu Orhan Gazi ile evlendirildiği söylenmektedir. Aktarılanlara göre Nilüfer Hatun, cariye durumundaki ilk padişah hanımıdır.


Ecem Sena Bayır kimdir?

21 Nisan 1996 tarihinde İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde dünyaya gelen Ecem Sena Bayır, lise yıllarında yabancı dil eğitimi aldığı için üniversiteyi de dil üzerine okumak istedi.

İstanbul Üniversitesi Dilbilim Bölümü'nü kazandı anca lisans eğitimini bitirmesine rağmen alttan kalan dersleri sebebiyle mezun olamadı.

Ecem Sena Bayır, Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 programında yer alan oyunculardan birisiydi.

muratcankilic@haber365.com.tr