04.10.2024-23:13 (Son Güncelleme:04.10.2024-23:13)

Kurtulmuş: Kültür ve Sanatla Yeni Bir Medeniyet Yaratmalıyız

TBMM Başkanı Kurtulmuş, kültürel değerlerin insan odaklı yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kültür Sanat Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Buhurizade Mustafa Itri 2024-2025 Kültür Sanat Sezonu" açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, konuşmasında, "Bugün hâkim olan medeniyet değerleri üzerinden dünyanın hiçbir sorununun çözülebilmesi mümkün görünmüyor. Sözün yeniden, güçlü bir şekilde insan merkezli ve denge esaslı bir şekilde anlatılması ve bütün dünyaya yaygınlaştırılması lazım," dedi.

İstanbul'un Önemi

İstanbul'un büyük medeniyetin cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Büyük İslam medeniyetinin en temel özelliklerinden biri, maddi zenginlikle manevi derinlik arasındaki dengeyi kurmuş olmasıdır" diyerek bu dengenin tüm bireyler tarafından benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Sorunları ve Yeni Bakış Açısı

Kurtulmuş, günümüzde dünya üzerinde açlık, gelir adaletsizliği, göç ve iklim değişikliği gibi sorunların bulunduğunu ifade ederek, bu sıkıntıların büyük bir kısmının insan eliyle yapıldığını vurguladı. Ayrıca, "İkili dünyanın bu krizleri çözme yeteneği yok. Türkiye, büyük İslam medeniyetinin varisi olarak yeni teklifler ortaya koymalıdır," dedi.

Birlikte Olmanın Önemi

Kurtulmuş, Türkiye'nin kültür ve sanat insanlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yılki etkinliklerin başarılı geçmesini diledi.

Programda, Buhurizade Mustafa Itri'ye ait eserlerin icra edildiği bir konser de gerçekleştirildi. Açılışta İstanbul Valisi Davut Gül ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesince Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam'da düzenlenen "Buhurizade Mustafa Itri 2024-2025 Kültür Sanat Sezonu" açılış programına katılarak, konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr