Küpeli Çiçeği Çeşitleri Neler, Küpeli Çiçeği Güneş Sever mi?
Yaşadıkları alanları çiçeklerle güzelleştirmeyi sevenlerin en sık tercih ettiği küpeli çiçeği hakkında; küpeli çiçeği çeşitleri neler? Güneş sever mi? Küpeli çiçeği nasıl çoğaltılır? Gibi merak edilenleri sizin için sıraladık.
Saksıda yetiştirilmesi oldukça kolay, tüm alanları renklendiren halk arasında küpeli çiçeği olarak adlandırılan Fuchsia hakkında en çok merak edilen; küpeli çiçeği çeşitleri neler? Güneş sever mi? Küpeli çiçeği nasıl çoğaltılır? Sorularının cevaplarını sizin için yazımızda bir araya getirdik.
KÜPELİ ÇİÇEĞİ NEDİR, ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Sonbahar aylarına kadar çiçek veren ve renkleriyle tüm alanları güzelleştiren küpeli çiçeği, son dönemlerin en çok aratılan saksı bitkilerinin başında yer alıyor. Bilimsel adı Fuchsia olan ancak halk arasında küpeli çiçeği olarak bilinen, saksıdan aşağıya doğru sarkan çiçekleri ile görsel şölen sunar.
İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açan küpeli çiçeğini, soğuk havalarda evin içerinde alınmalıdır. Soğuk havalarda çok su istemeyen küpeli çiçeğini ayda iki kere sulamanız yeterli. Küpeli çiçeğini fideden yetiştirmek sanıldığının aksine çok daha kolaydır.
KÜPELİ ÇİÇEĞİ ANLAMI NEDİR?
Küpeli çiçeği yani Fuchsia, hikayesini Yunan mitolojisinden alıyor. Aşk tanrıçası olarak bilinen Afrodit’in babası büyük Zeus, sevgilini kızını küpe çiçeğine çevirir ve küpeli çiçeği o günden sonra aşkın bitkisi olarak adlandırılır.
KÜPELİ ÇİÇEĞİ HANGİ MEVSİMDE AÇAR?
Küpeli çiçeği genel olarak sıcak havaları seven bir bitkidir. İlkbaharda don zamanından sonra açmaya başlayan küpeli çiçeği, kış mevsimine kadar çiçek verir. En verimli dönemi ise Nisan ve Eylül ayı aralığıdır.
KÜPELİ ÇİÇEĞİ GÜNEŞ İHTİYACI VAR MI?
Küpeli çiçeği sıcağı seven bir bitkidir. Bu nedenle sıcak toprakta olmayı oldukça sever. Ancak sıcak seven küpeli çiçeği güneşte tutulmaz tam aksine gölgeli bir ortamda yetiştirilir. Sıcaklığın 15-25 derece arasında olduğu ortamlar uygundur.
KÜPELİ ÇİÇEĞİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Rengarenk olan küpeli çiçeği bulunduğu tüm ortamların neşesini değiştirir. Genellikle çiçekleri kırmızı, mor, beyaz ve pembe renklerindedir. Küpe çiçeği 2 renkli olacak şekilde bir görüntüye sahiptir.
Bitki kökü olarak Onagraceae ailesindendir. Küpe gibi sarkık formlu küçük çiçekleri ve renkleriyle yaz aylarında adeta görsel bir şölen sunar. Kırmızıdan mora, beyazdan pembeye kadar birçok rengi vardır. Yüze yakın türü bulunur. Bol bol çiçek açarak bahçenizi bahar ve yaz ayları boyunca renksiz bırakmaz.