06.06.2023-12:41 (Son Güncelleme:06.06.2023-12:41)

Kupa 3’te büyük gün: Fiorentina ile West Ham şampiyonluk için karşı karşıya

UEFA Konferans Ligi final maçında İtalyan ekibi Fiorentina ile İngiliz ekibi West Ham United yarın Prag’da kupayı müzelerine götürmek için karşı karşıya gelecek. İşte karşılaşmanın merak edilenleri...

Geçtiğimiz sene ilk kez hayata geçirilen UEFA Konferans Ligi’nin 2. şampiyonu yarın gece Fiorentina West Ham United maçıyla beraber belli olacak. Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak olan dev karşılaşma öncesinde tüm hazırlıklar tamamlanırken, her iki takım da ana hedefini kupayı kazanmak olarak belirledi.

Karşılaşma TV8’de şifresiz olacak

UEFA Konferans Ligi finalinde Fiorentina ile West Ham United, 7 Haziran 2023 Çarşamba akşamı TSİ 22.00’de Fortuna Arena’da karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Türkiye’deki spor severlere TV8 ekranlarında canlı ve şifresiz olarak ulaşacak.


Avrupa’da İtalyan egemenliği

UEFA organizasyonlarının üçünde de en az 1 İtalyan takımı final oynama başarısı gösterdi. Geçtiğimiz hafta oynana UEFA Avrupa Ligi finalinde Roma, İspanyol ekibi Sevilla ile karşılaşmış ve karşılaşmadan penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ayrılarak kupayı rakibine kaptırmıştı. Öte yandan bugün final maçında sahada olacak olan Fiorentina, İtalya’ya Roma’dan sonra bir kez daha Avrupa kupası getirmek için galibiyet arayacak.

Konferans Ligi’ni kazanan takım gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılacak.

Öte yandan Avrupa’nın en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ise Inter, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak dev finalde Manchester City ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşma İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 10 Haziran 2023 Cumartesi günü TSİ 22.00’de başlayacak.

muratcankilic@haber365.com.tr