Hatay mutfağıyla özdeşleşen, kuzu eti, nohut ve yoğurt içeren kumbursiye çorbası yöresel bir lezzettir. Sofranızı renklendirecek bu tarifi sizin için derledik.
KUMBURSİYE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- Yarım kilo arpacık kilo
- 2 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr. tuzlu yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 baş sarımsak
Sosu için:
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Nohutları bir gece önceden ıslatın. Çorbanın yapılacağı gün nohut ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alıp üzerini biraz geçecek bir şekilde su ekleyerek pişirmeye başlayın. >Tencereye tereyağını alıp eritin. Ardından arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini yağın içerisine ekleyip kavurun. Pişen nohut ve etleri suyu ile beraber soğanların üzerine ilave ederek çorbanın üzerine 2 bardak su ekleyip karıştırın. Çorba kaynatıldıktan sonra, yoğurdun üzerine çorba suyundan ekleyip ılıtın. Yoğurdu çorbaya yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde biraz daha kaynatın. Sos tavasında 1 kaşık tereyağını eritip içerisine nane, toz biber ve karabiber ekleyip karıştırın. Son olarak kumbursiye çorbasının üzerinde tereyağlı sosu gezdirerek servise hazır hale getirin.