15.10.2024-17:49 (Son Güncelleme:15.10.2024-17:49)

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Iğdır'da Turizmin Gelişimi İçin Önemli Açıklamalarda Bulundu

Bakan Ersoy, Iğdır'ın tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtmak için projeler geliştireceklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Iğdır’da Turizm Stratejilerini Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Iğdır'da düzenlediği toplantıda bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekti. Bakan Ersoy, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Iğdır’da da tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve bu değerleri dünyaya tanıtmak hedefindeyiz," dedi.

Iğdır'ın Turizm Potansiyeli

Bakan Ersoy, Iğdır’ın tarih boyunca sahip olduğu kültürel mirası, coğrafi konumu ve çeşitli medeniyetlerin buluşma noktası olması sebebiyle ülkenin en önemli şehirlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Ersoy, şehrin açık hava müzesi gibi birçok tarihi iz taşıdığını ifade etti:

"Iğdır, sadece tarihi ve kültürel değerleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir şehirdir. Ağrı Dağı’nın muazzam görüntüsü ve Aras Nehri’nin verimli toprakları turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir."

Yabancı Turist Sayısındaki Artış

Ersoy, yıllar içerisindeki yabancı turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Son 10 yılda yabancı turist sayımız iki katına çıktı. Oluşturacağımız yeni rotalar ve destinasyonlarla bu potansiyeli daha da artırmayı planlıyoruz. Hızla bir turizm master planı oluşturacak ve bu plan çerçevesinde tüm yatırım ihtiyaçlarını önceliklendireceğiz."

Iğdır’ın Stratejik Konumu

Iğdır’ın 3 komşu ülkeye olan yakınlığına da işaret eden Bakan Ersoy, "Birkaç yıl içinde siyasi hedeflerin gerçekleşmesi durumunda, İran, Azerbaycan, Nahçıvan ve Ermenistan ile olan kapılar açıldığında Iğdır, önemli bir turizm merkezi haline gelebilir," şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ve diğer partililerin de katıldığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Iğdır İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ersoy, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr