30.08.2024-14:09 (Son Güncelleme:30.08.2024-14:09)

Küçükçekmece'deki Metrobüs Kazasında Soruşturma Genişletildi: Gözaltı sayısı 8'e Çıktı

Küçükçekmece'de 1 kişinin öldüğü 50 kişinin ise yaralandığı metrobüs kazasında soruşturma genişletildi. Gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi.

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen feci kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.

Ne Olmuştu?

Küçükçekmece'de ''Beyaz Yol'' çalışması nedeniyle kapalı olan yolda; Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, sefaköy mevkiinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen bir diğer metrobüse yandan çarptı. Çarpan metrobüs savrularak bariyerlere vurarak durabildi.

Meydana gelen kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye ve 11 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.


22 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Kazada 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı.


Soruşturma Başlatıldı

Meydana gelen kaza sonrası İstanbul Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.


6 Kişi Daha Gözaltına Alındı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş kapsamlı soruşturma sonucunda bugün, yol bakım çalışmasında görev yapan metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi ile yol bakım onarım müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcısı hakkında gözaltı kararı verildi.

damlaeroglu@haber365.com.tr