04.10.2024-16:02 (Son Güncelleme:04.10.2024-16:02)

Küçük Ayaklar Koşarak Elektrik Üretti: TEKNOFEST Adana'da Eğlenceli Anlar

TEKNOFEST Adana'da çocuklar, koşarak elektrik üretmenin keyfini yaşadı. Eğlenceli etkinlikler ve stantlar genç zihinleri bir araya getirdi.

TEKNOFEST Adana'da Enerji Dolup Taşan Eğlence

TEKNOFEST Adana etkinliği, küçük katılımcıların enerjilerini sergilemesine olanak tanıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından hazırlanan stand, çocuklara elektrik üretme fırsatı sundu.

Çocukların Koşma Heyecanı

Etkinlikte yer alan çocuklar, özel BASTEM cihazı üzerinde enerjilerini kullanarak elektrik üretme deneyimini yaşadı. BASTEM, koşma hareketiyle ayaklardan gelen basıncı milivata çevirerek otomatik olarak enerji üretiyor. Her çocuk 30 saniye boyunca koşarak yaklaşık 3 bin milivat elektrik üretti.

Süleyman, etkinlikle ilgili duygularını paylaşırken, "Çok güzel koştum. Hep kazanmak istedim," dedi. Ege de koşmanın ve elektrik üretmenin kendisine keyif verdiğini ifade etti.

Çocuklar, bu eğlenceli aktivitelerle hem öğrenip hem de eğlenerek dayanıklı bir enerji bilinci geliştirmeyi deneyimlediler.

TEKNOFEST Adana'ya katılan küçükler, koşarak elektrik üretmeyi deneyimledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bünyesindeki Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun (TENMAK) standını gezen çocuklar, basınçla elektrik üretme programına sahip BASTEM adlı cihazın üzerinde yeteneklerini sergiledi. Çocukların koşarak elektrik üretme çabasının kayıtlara geçtiği cihazla koşma hareketiyle ayakların oluşturduğu basınç milivata çevrildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr