11.10.2021-13:57 (Son Güncelleme:11.10.2021-17:58)

Kripto Dolandırıcılar İşte Böyle Çalışıyor

Türkiye 'de son yıllarda artan kripto para furyası birçok insanı yarı yolda bırakıyor. Sanal paraların çoğalmasıyla birlikte sanal ortamda olan dolandırılma olayları da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Gaziantep'te yaşayan bir vatandaş 54 bin dolar yatırdığı sözde kripto para borsasına girdi. 54 bin dolarlık yatırımının 1 milyon 300 bin dolar olduğunu görünce parayı çekmek isteyen mağdur site ile iletişime geçti. Hesabının şifresine ulaşamayan vatandaş, siteye yeni şifre karşlığında 30 bin dolar para yatırınca dolandırıldığını anladı. Mağdur vatandaş internette yaptığı kısa bir araştırma sonucu girdiği borsanın sahte olduğu ve asıl borsanın bire bir kopyası olduğunu öğrendi. Mağdur konuyu yargıya taşıdı. Vatandaşın dosyasına bakan Avukat Mehmet Okan Sarrafoğlu bu sistemin nasıl işlediğini dair kilit bilgiler verdi.

KRİPTO PARALARIN LİSANSI YOK

Türkiye'de, kripto paraların lisansının olmadığını sadece varlık olarak kabul edildiğini belirten Avukat Sarrafoğlu, “Bankaların lisansı vardır fakat kripto para borsasının lisansı yoktur ve bizim ülkemizde kripto para, para olarak kabul edilmemiştir, varlık olarak kabul edilmiştir. Hackerların gerçek sitelerin arkasına sahte siteler kurduğunu da belirten Okan Sarrafoğlu bütün düzen kurulan sahte siteler üzerinden gerçekleşiyor dedi.

ŞİFRE BAŞI 10 BİN DOLAR

Parasını çekemeyince sözde site yönetimiyle iletişime geçen mağdur vatandaş şifre başına 10 bin dolar para ödediğini bildirdi. Parayı kurtarmanın hukuki yolları olduğunu belirten Avukat Sarrafoğlu savcılık ve SİBER Suçlar birimlerinin sıkı takiple suçluları bulabileceğini söyledi. Ancak kişi VPN kullanıyor iste durumun umutsuz olarak gözüktüğünü sözlerine ekledi.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr