Krill yağı, son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz takviye olarak kullanılan bir besin. Krill yağı balık yağına alternatif olarak faydalı bir Omega-3 kaynağı.
Krill, Antartika’da bulunan kabuklu bir deniz canlısıdır. Bu bölgede yaşadığı için içeriğinde civa barındırmaz, bu nedenle balık yağına kıyasla daha güvenilirdir. Diğer yandan Krill, üreme kapasitelerinin yüksekliğinden dolayı kolay ulaşılabilir bir besindir.
KRILL YAĞININ FAYDALARI
Krill özellikle Orac bakımından oldukça zengin bir besindir. Bir besindeki Orac seviyesi ne kadar yüksekse o besin o kadar antioksidan kapasitesine sahiptir.
Ayrıca barındırdığı astaksantin ile diğer besinlerdeki antioksidanlara kıyasla 48 kat daha kuvvetlidir. Bunun yanında krill kansere karşı da oldukça etkilidir. Antioksidan özelliği ile yaşlanmaya ve kırışıklıklara karşı etkili bir besindir.
Krill A, E, D vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. Barındırdığı EPA ve DHA kardiyovasküler sağlığı olumlu yönde etkiler. Kan CRP düzeyini düşürücü bir özelliği vardır.
Bunların yanı sıra kötü kolestrolü düşürür ve beyin fonksiyonları içinde oldukça önemlidir
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
Krill yağı, tiroid sorunu yaşayan ve deniz ürünlerine alerjisi olan bireylerin kullanması tavsiye edilmiyor.
Kan sulandırıcı özelliği bulunduğundan herhangi bir ameliyat ya da cerrahi operasyon önce tüketilmemesi gerekiyor.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.