12.06.2019-13:03 (Son Güncelleme:12.06.2019-12:51)

Kremalı Ispanaklı Börek Tarifi

Çıtır çıtır enfes bir böreğe kim hayır diyebilir ki? Ispanakla kremanın uyumlu beraberliği yufkayla buluşunca ortaya tadından yenmez bir börek çıkıyor. İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kremalı ıspanaklı börek tarifi.

Börekseverlerin sık sık tercih ettiği ıspanaklı böreği denemeyenler varsa aşağıdaki tarifle mutlaka denemeliler. Ağızlara layık bir tarifle sizlerleyiz.

ISPANAKLI KREMALI BÖREK

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy yufka
  • 300 gr ayıklanmış ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan

Sosu için:

  • 1 adet kutu krema (200ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta

Yapılışı:

  1. Soğanı yemeklik doğrayın. Ispanakları 2-3 defa kumu gidene kadar yıkayın ve iri iri doğrayın.
  2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun ve soğanı ekleyin. Soğanları orta ateşte pembeleşinceye dek kavurun.
  3. Kavrulan soğanlara yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları 2-3 seferde karıştırarak güzelce pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek suyunu çekinceye dek pişirmeyi sürdürün, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Krema, yoğurt ve yumurtayı bir kasede iyice karışıncaya kadar çırpın.
  5. Yufkaları tezgâhınıza serin ve yarısına sostan bolca sürüp sos sürülmeyen kısmı üstüne katlayın.
  6. Yufkanın geniş yerine şerit halinde boydan boya ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  7. Tüm ruloları aynı şekilde sararak bir 3-4 cm aralıklarla yağlanmış tepsiye sıralayın.
  8. Kalan kremalı harca 1 adet yumurta daha kırın ve çırpın.
  9. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üstüne fırçayla sürün.
  10. Son olarak susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr