Krem Şantili Kek Nasıl Yapılır, Krem Şantili Kek Tarifi
Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz krem şantili kek tarifini sütün ya da kahvenin yanında afiyetle tüketebilirisiniz. Herkesin severek yediği yiyecekler arasında bulunan keki krem şantili denediniz mi? İşte krem şantili kek yapmanın püf noktaları.
Evde pratik bir şekilde yapıp sevdiklerinize ikram edebileceğiniz kek tariflerimiz arasından kremşantili kek yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. Siz de evde keyifle yapabileceğiniz bu tarifi deneyerek eşsiz bir lezzet tadabilirsiniz.
KREM ŞANTİLİ KEK TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1/2 şişe soda
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt.
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Fırını 165 dereceye getirin. Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Ayrı bir kabın içerisinde kremşanti ve sütü çırpın. Yumurta ve şekeri çırptığınız kaseye spatula ile 2-3 seferde kremşantiyi katın. Diğer malzemeleri de yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Fırın tepsinizi yağlayıp unlayın. Kek hamurunu kek kalıbına boşaltın ve fırın kapağını hiç açmadan yarım saat kadar pişirin. Kürdan desteğiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan, kekin içinden temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp sonra ikram edebilirsiniz.
Kremşantili kek püf noktaları:
- Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması önemlidir.
- İlk olarak yumurta ve şekeri beyaz beyaz köpürene kadar
çırpmalısınız.
- Kremşantiyi toz olarak eklemelisiniz.
- Kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.
- Kekinizi fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırınınızın
kapağını açmamalısınız.
- Kekinizi soğuduktan sonra dilimlerseniz parçalanma
olmayacaktır.