Krem Karamel (Cerema Caramel) Nasıl Yapılır?
MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme gelen creme caramel (krem karamel) tarifin isizin için derledik. Peki, krem karamel nasıl yapılır? Krem karamel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Krem karamel tarifinin püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde…
Dün akşam MasterChef Türkiye programında yarışmacılardan krem karamel (creme caramel) yapmaları istendi. Bunun üzerine birçok kişi ‘Krem karamel nasıl yapılır?’ diye araştırmaya başladı. Bizde sizin için krem karamel tarifini bir araya getirdik. İşte krem karamel için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
- 5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
Karameli için:
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencerenin içerisine sütü alın. Toz şekeri ilave ederek karıştırın. Daha sonra kısık ateşte 2-3 ateşte şeker erinceye dek pişirin. Farklı bir kabın içerisine yumurtaları, vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın ılık durumdaki sütün içerisine yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
Tatlının karameli için; toz şekeri tavaya alıp karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte eritin. Koyulaşıp karamel halini alan toz şekerin içerisine limon suyunu ekleyip karıştırın ve daha sonra ocaktan alın.
Tatlıyı pişireceğiniz fırın kaplarının taban kısmına hazırladığınız karameli pay edin. Sulu halde olan sütlü tatlı karışımı, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzerek ayrı bir kasenin içerisine alın. Daha sonra karameli tabanına yaydığınız kapların içerisine sütlü karışımı pay ettikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsinize kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Tatlıları önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğuması için bir köşeye alın ve soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın. Krem karamelinizi arzuya göre dondurma ile servis edebilirsiniz…