10.05.2022-23:17 (Son Güncelleme:10.05.2022-23:17)

Köstebek pasta tarifi : en güzel ve lezzetli köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta malzemeleri ve pratik tarifi

Tatlı severler tarafından sık sık tercih edilen köstebek pasta gerek görüntüsü gerek lezzetiyle herkesi mest ediyor. Peki, köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktalarıyla köstebek pasta tarifi...

Yumuşacık kakaolu kekiyle ağızda dağılan ve tadı damakta kalan köstebek pasta tarifi tatlı severler tarafından merakla araştırılıyor. Peki, en pratik köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Cevabı haberimizin devamında...

Mini köstebek pasta malzemeleri

- Üç tane yumurta

- Bir su b. toz şekeri

- 1/2 çay b. sıvı yağı

- İki tepeleme yemek k. kakao

- Bir paket kabartma tozu

- Bir paket vanilya

- 1,5 su b. un

İçine koymak için:

- İki paket krem şanti

- 1,5 su b. soğutulmuş süt

- İki tane muz

Mini köstebek pasta yapımı

- İlk olarak içi için krem şantiyi yapın. 1,5 su b. soğutulmuş sütle iki paket krem şantiyi mikserle iyice karıştırın. Hazırlanan krem şantinizi soğutmak için dolaba alın.

- Keki için; yumurta ile şekeri mikserde beş dakika köpürene dek karıştırın. Sonrasında diğer malzemeleri koyarak iyice çırpın. Çırpma işleminin ardından kekinizin hamuru da hazır.

- Dikdörtgen fırın tepsinizin altına yağlı kağıt koyun ve üzerine kekinizin hamurunu dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında ortalama yirmi dakika pişirmeye bırakın.

- Kekiniz pişinde fırından çıkartarak ılıtın. Yuvarlak bir kesme kalıbı ile keki yuvarlak şekillere bölün.

- Yuvarlak şekillerden artan kek parçalarınızı iyice soğumaları için ayırın.

- Krem şantinizi sıkma torbasına koyarak yuvarlak şekillere böldüğünüz kek parçalarına eşit miktarda sıkın.

- Muzlarınızı da yuvarlak keserek keklerinizin üstüne dizin.

- Muzların üzerine yine tepe oluşturacak gibi krem şantilerinizi paylaştırın.

- Soğutmak için köşede beklettiğiniz kek kalıntılarını robotla un haline getirin ve üzerlerine muz yerleştirdiğiniz keklerinize bulayın.

- Keklerinizi minimum otuz dakika dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)

 

Mini köstebek pastanın püf noktaları

Kekinizin hamurunu hazırladığınızda geniş bir dikdörtgen tepsiye yayarsanız, kekinizin alt tabanı daha ince olacağı gibi daha çok kek de elde etmiş olursunuz. Kekinize yuvarlak şekil vermek için ağzı geniş bardak veya yuvarlak kesme kalıplarından yararlanabilirsiniz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr