02.10.2024-14:37 (Son Güncelleme:02.10.2024-14:37)

Kosova'nın Güvenliği ve Barışı için Türkiye'den Destek

Büyükelçi Angılı, güçlü bir Kosova'nın bölge barışını pekiştirdiğini vurguladı ve Türkiye'nin askerî desteğini açıkladı.

Kosova'nın Güçlenmesi İçin Türkiye'den Vurgu

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Balkanlar'da kalıcı bir istikrarın sağlanmasında Kosova'nın güvenliğinin hayati önem taşıdığını belirtti.

Konferansa Katılanlar

Priştine'de düzenlenen yılın uluslararası konferansı "FSK ve Ortakları 2024" etkinliğine Angılı, Kosova Savunma Bakan Yardımcısı Shemsi Syla ve Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı Bashkim Jashari katıldı.

Bölgesel Barış ve Güvenliğe Dikkat

Angılı, "Güçlü ve bağımsız Kosova, bölge genelinde barışı ve istikrarı pekiştiriyor," diyerek Türkiye'nin Kosova ile olan bağlarının Balkan politikalarının temelini oluşturduğunu ifade etti.

Askeri Ekipman Desteği

Büyükelçi, Türkiye'nin Kosova'ya yaklaşık 14 milyon dolar değerinde askeri ekipman hibe ettiğini ve Kosova'nın ilk askeri doktorları ile helikopter pilotlarının eğitim aldığını belirtti.

NATO ve FSK'nın Rolü

Angılı, NATO'nun Kosova'daki KFOR ile işbirliği yaparak güvenli bir ortam sağlamakta önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

Kuruluşun Tarihçesi ve Hedefleri

FSK, 2009 yılında kriz yönetimi ve acil durum operasyonları için kurulmuş olup, 2018 yılında silahlı kuvvetlere dönüştürülme süreci başlamıştır.

Bölgedeki güvenliğin sağlanması için işbirliklerinin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Syla, sanayiden eğitimlere kadar pek çok alanda uluslararası ortaklıkların önemini vurguladı.

Kosova Savunma Bakanlığı ile Kosova Güvenlik Gücü (FSK) tarafından "FSK ve Ortakları 2024" yıllık uluslararası konferans, başkent Priştine'de düzenlendi. Konferansa, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı (sağda) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr