24.10.2024-15:05 (Son Güncelleme:24.10.2024-15:05)

Kosova Enerji Kurumu Çalışanları Maaş Artışı İçin Gösteri Düzenledi

Kosova Enerji Kurumu çalışanları, maaş artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Priştine'de toplandı.

Kosova Enerji Kurumu Çalışanları Gösteri Düzenledi

Kosova Enerji Kurumu (KEK) mensupları, ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başkent Priştine'deki genel merkez önünde toplandı.

İşçilerin Talepleri

Yüzlerce işçi, "Yönetim iş yasasına saygı duy", "Maaş zammı istiyoruz, hayatı biz de seviyoruz" ve "İşçi iş yerinde risk altında ama risk payı ödenmiyor" yazılı pankartlar açarak seslerini duyurdu.

Yeni Sendika Başkanı'nın Açıklamaları

Yeni KEK Sendikası Başkanı Nexhat Llumnica, iş yerinde maruz kaldıkları tehlikeler için risk primi ve hafta sonları için ek ödeme talep ettiklerini belirtti. Llumnica, yönetimin iş yasasında belirtilmesine rağmen risk değerlendirmesi yapmadığını kaydetti.

Llumnica, "Ortalama olarak yılda 30 KEK çalışanı hayatını kaybediyor. KEK'te çalışanların daha fazla risk altında olduğu başka bir yer ne Kosova ne de Avrupa'da yok" ifadelerini kullandı.

Gösterinin Sonuçları

"KEK çalışanlarının maaşlarının yüksek olduğunu düşünenlerden, çocuklarını KEK'e çalışmaya getirmelerini isterdim" diyen Llumnica, talepleri karşılanana kadar eylemlere devam edeceklerini bildirdi. Gösteri sırasında polis, KEK Genel Merkezi çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve yaklaşık bir saat süren eylem olaysız sona erdi.

Kosova'nın devlet şirketi KEK, ülkede tüketilen elektriğin %90'ını termoelektrik santrallerinde üretmekte ve bu santrallerde kullanılan kömürlerin çıkarılmasını sağlamaktadır.

Kosova Enerji Kurumu (KEK) çalışanları, ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle şirketin başkent Priştine'deki genel merkezi önünde gösteri düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr