Korona Risk Bölgeleri
Korona risk bölgeleri ile alakalı tüm verileri sizin için derledik. Bu süreç içerisinde hangi iler için tehlikenin hala sürdüğüne hangi illerde sıkıntının büyük ölçüde atlatıldığına da dikkat edilmesi gerekiyor. Salgın ile alakalı merak edilen detayları sizin için derledik. Haberimize göz atın!
Risk Bölgeleri Hakkında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Korona risk bölgeleri ile alakalı inceleme yapıldığı zaman kişilerin temelde şu iller ile alakalı dikkatli ve tetikte olması gerekir;
- Risk bölgelerinin başında kesinlikle açık ara İstanbul ilk sırada yer alıyor. İstanbul’da yaşanan salgın sorunlarının temel sebebi yurtdışı giriş çıkışlarının büyük ölçüde bu ilde yapılmasıdır.
- Kısıtlamalar getirilinceye kadar birçok kişi hali hazırda karantina kuralı olmadan ülkeye İstanbul üzerinden giriş yapmıştır. Bu ile alakalı bir diğer sorun da kesinlikle nüfus yoğunluğudur.
- Gayriresmi rakamlara göre 20 milyon kişinin yaşadığı bu şehirde sosyal mesafeye ne derece onay verileceği ve bunun ne derece gerçekleştirilebilir bir hedef olduğu da merak ediliyor.
- Sıkıntılı olan bir diğer ilde Zonguldak’tır. Bu ilde nüfus yoğunluğu ya da yurtdışı girişi çıkışı yüksek olmasa dahi özellikle solunum yolu rahatsızlıklarının madencilik sebebi ile sık rastlanır durumda olması sebebi ile Covid 19 salgını bu ilde yaşayan vatandaşlar için tam bir tehdit haline gelmiştir.
Bu illerde tehlikenin hala geçmediği dile getirilmelidir. Özellikle bu sorunların yeniden nüksetmesi ve vakaların üst seviyeye çıkması durumunda il bazında önlemlerin yeniden alınabileceği de devlet yetkilileri tarafından dile getirilmiştir.
Hangi Önlemler Alınmalıdır?
Korona risk bölgeleri ile alakalı inceleme yapıldığı zaman kişilerin dikkate alması gereken en temel önlemin kalabalık ortamlardan uzak durmak olduğu anlaşılıyor. Bu noktada kişilerin kalabalık ortamlara girmek mecburiyetinde olduğu durumlarda ise hem sosyal mesafeye hem de maske kullanımına çok dikkat etmeleri gerekiyor.
Maske kullanımı ve sosyal mesafe olmadan bir kalabalık alana girilmesinin Covid-19 virüsünün bulaşmasına davetiye çıkaracağı da uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Ülkemizde normalleşme sürecine geçilmiş olsa dahi bu durumda direkt olarak kişilerin virüs riski bittiği algısını oluşturmamaları gerekiyor. Bu süreç içerisinde virüse karşı nasıl önlem alınacağının farkında olarak virüs tehlikesi ile beraber nasıl yaşamamız gerektiğini öğreniyoruz.
Normalleşme Sürecinde Neler Bekleniyor?
Normalleşme süreci 1 Haziran itibari ile başlamıştır. Sosyal mesafe, hijyen ve maske bu sürecin en temel detayları arasında bulunuyor. Halkın uzmanlar tarafından yapılan uyarılara dikkat etmesi durumunda bu süreç içerisinde vaka sayılarında yeniden bir artış meydana gelmeyeceğini de dile getirmek gerekir.
Normalleşme sürecinde mekanlar ve iş yerleri açılmış olsa da genel manada kişilerin işleri olmadığı müddetçe toplu alana girmemeleri gerektiğinin de belirtilmesi gerek. Bir süre daha sabrederek sonbahara daha keyifli ve virüs tehlikesi olmadan girme imkanını elde edebiliriz.