22.06.2020-17:34 (Son Güncelleme:22.06.2020-17:26)

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Tavuğu sosla birlikte buluşturduğunuzda kesinlikle çok keyifli yiyecekler çıkıyor ortaya. Peki körü soslu tavuk nasıl yapılır? İşte detaylar…

Hem çok lezzetli hem de yapımı oldukça basit yiyecekler bunlar ayrıca çokta besleyici ve sağlıklı. Bu yazımızda sizlerle köri soslu tavuk tarifini paylaşmak istedik. Umarız sizde dener ve memnun kalırsınız.

Malzemeler

• 2 parça tavuk göğsü

• 100 ml (yarım kutu) sıvı krema

• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 tatlı kaşığı pul biber

• 1 tatlı kaşığı kekik

• Yarım çay kaşığı karabiber

• 2 çay kaşığı köri

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 yemek kaşığı parmesan peyniri veya kaşar peyniri

• 4-5 tane arpacık soğan

Yapılışı;

Öncelikle göğüs etini minik minik parçalar halinde doğrayın. Daha sonra ise bir kaba alıp üzerine ekleyeceğimiz baharatla ile birlikte güzelce harmanlayalım. Ardından üzerini streç filmle kapatıp harcın iyice içine işleyip yumuşaması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Dinlendirdiğimiz tavukları ise geniş bir tava alıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra ise güzelce kavurmaya başlayın. Bu noktada tavanıza çok yağ koymaya gerek yoktur çünkü marine işlemi sırasında koyduğunuz yağ tavuklarınız için yeterli olacaktır.

Tavukları mühürleme tekniği ile pişirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde pişirirseniz tavuğun içindeki su miktarı tavuğun içinde kalacak ve tavuğun daha yumuşak lokum gibi olmasını sağlayacaktır.

Peki müdürleme işlemi nedir? Mühürleme yaparken öncelikle tavaya sadece yağ koyup iyice kızdırdıktan sonra kızgın tavaya tavukları atıp her bir bölgelerini kızgın yağda 2-3 dakika kadar pişirdiğinizde tavuğun içindeki su kendini salamayacak ve içinde kalacaktır bu da daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca her bir tavuk kızgın yağa temas etmelidir. Aksi halde tavuk suyunu salacak ve mühürleme işlemini yapamayacaksınız bu sebeple geniş bir tava kullanmanız önemli. Bu şekilde tavukları pişirdikten sonra arpacık soğanlarınızı ilave ederek pişirme işlemine devam edin. Tavukların her biri altın rengine gelince ise sıvı kremayı, köriyi ve de tuzu ilave ederek biraz daha pişirmeye devam edin. Artık piştiğini anladığınızda ise üzerine tercih ettiğiniz parmesan peyniri veya kaşar peynirini ekleyerek yemeğiniz hazır kıvama gelecektir. Işte muhteşem lezzette olan köri soslu tavuk tarifi bu kadar kolay şimdiden afiyet olsun. Dilerseniz bu yemeğin yanında patates püresi, pilav veya makarna bide salata yaparak hem çok sağlıklı, besleyici hem de çok doyurucu bir menü elde edebilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi yaparken en önemli püf noktalarından biri pürenizin pürüzsüz ve yumuşak olmasıdır. Eğer bunlara dikkat ederseniz lezzetine doyamayacağınız bir püre elde etmiş olacaksınız.

Malzemeler

• 5 adet orta boy patates

• 1 su bardağı süt

• 1,5 yemek kaşığı tereyağı

• Tuz

• Karabiber

Yapılışı;

Güzelce yıkayıp soyduğunuz patatesleri bir tencereye alın ve ardından ateşe koyarak haşlanması için bekleyin. Yumuşayan patateslerin suyunu süzdürün ve patates ezici ile tereyağı süt ve baharatları da ilave ederek güzelce ezin. İşte püreniz hazır. Köri soslu tavuk tarifi ve patates püresi tarifimizi mutlaka deneyin beğeneceğinize eminiz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr