06.10.2024-15:53 (Son Güncelleme:06.10.2024-15:53)

Konya'da Filistin İçin Büyük Miting Gerçekleştirildi

Konya'da yapılan 'Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek' mitinginde İsrail'in saldırıları protesto edildi, toplumsal dayanışma vurgulandı.

Konya'da Filistin'e Destek Mitingi Düzenlendi

Konya, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla 'Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek' sloganıyla bir miting gerçekleştirdi. Miting, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Mevlana Meydanı'nda düzenlendi.

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim Okundu ve Dua Edildi

Etkinlikte ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu, ardından şehitler için dua edildi. Mitingde, İsrail'in Filistin topraklarını işgaline ilişkin bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Muhammed Mustafa Nokta'nın Açıklamaları

Platform temsilcisi Muhammed Mustafa Nokta, savaşın sona ermesine yönelik çağrılar yaparak, İslam ülkelerinin birlik halinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Nokta, şöyle devam etti:

"Dünyadaki en sağır edici ses, acı çeken bir mazlumun suskunluğudur. Siyonist rejim, insanlığın başına gelmiş en büyük felaketlerden biridir. İsrail, soykırım suçunu en vahşi şekilde işlemektedir ve uluslararası topluluklar buna göz yummaktadır."

İsrail'in Saldırganlığına Dikkat Çekildi

Nokta, İsrail’in saldırılarının Türkiye ve Kıbrıs’ı da tehdit ettiğini belirterek, "İsrail uluslararası hukuk mekanizmalarında yargılanmadığı sürece sorun çözülemeyecektir." dedi.

Halid Meşal'den Video Mesaj

Mitingde, Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal'in göndermiş olduğu video mesaj da paylaşıldı. Meşal, mesajında:

"Siyonizmin bizleri yönetmesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemize yılmadan devam edeceğiz."

diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı da Etkinlikte Bulundu

Mitinge, sivil toplum kuruluşu üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazzelilere destek için Konya'da "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlendi. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Mevlana Meydanı’nda "Soykırıma İsyan" temasıyla düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr