Kontakt Lens Nasıl Takılır? Kontakt Lensi Takarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kontakt lensi yeni kullanmaya başlayanlar genellikle nasıl kullanıldığı konusunda bazı hatalara düşebilir. Bu nedenle dikkatli kullanmalı ve bazı konularda uzmanları dinlemelidirler. Peki, kontakt lens takılırken nelere dikkat edilmeli? İşte, kontakt lensin takılmasına dair detaylar...
Günümüzün teknoloji nimetlerinden biri olan ve bizi gözlük takmaktan kurtaran kontakt lensler her ne kadar kolaylık olsalar da kullanımları malesef o kadar kolay değil. Göz sağlığına etki eden kontakt lensler dikkatli bir şekilde takılmalıdır.
KONTAKT LENS NASIL TAKILIR?
Kontakt lenslerinizi takmadan önce ellerinizi güzelce yıkadığınızdan emin olun, ancak lens yüzeyine yapışabilecek kokulu veya yapışkan sabunlardan kaçının. Özellikle lanolin ve nemlendirici losyon barındıran ürünler kullanmaktan kaçının.
Bazı göz doktorları her zaman ilk kontakt lensin aynı göze takılmasını önerir, böylece lenslerin sağ göz ve sol göz için karıştırılması olasılığını ortadan kaldırırsınız.
KONTAKT LENS TAKARKEN BUNLARA DA DİKKAT EDİN
Kontakt lens sıkışmışsa (kutu tabanına yapıştıysa) gevşetmek için saklama solüsyonunu barındıran lens kutusunu yavaşça sallayın. (Objektifi parmağınızla çekmeyi denemeyin, yoksa zarar verebilirsiniz.)
Lensi kılıfından ve avucunuzun içine doğru kaydırın. Uygun kontak lens solüsyonu ile güzelce durulayın.
Kontakt lensi, kuru veya genellikle kuru olması şart olan işaret parmağınızın veya orta parmağınızın ucuna yerleştirin.
Öteki elinizin parmakları ve başparmağıyla, aynı zamanda üst göz kapağınızı yukarı ve alt göz kapağınızı aşağı doğru indirin.
Lensi, hangisi daha kolay gelirse, yukarı veya ileriye bakarken gözünüzün üstüne yerleştirin. Kontakt lensi kulağınıza en yakın beyaz kısmına yerleştirerek de kullanabilirsiniz.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.