09.10.2024-05:40 (Son Güncelleme:09.10.2024-05:40)

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Etkinliği Düzenlendi

Bogota'da İsrail'in Gazze saldırısının 1. yılı anısına düzenlenen etkinlikte, Filistinlilere yönelik zulme dikkat çekildi.

Gazze Saldırısının Yıldönümünde Anma Programı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının 1. yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu program, Filistinlilere yönelik soykırımın hatırlanması için düzenlendi.

Filistin Büyükelçiliği'nde Toplandı

Etkinlik, Filistin Büyükelçiliği'nde yapıldı ve birçok ülkenin büyükelçileri ile diplomatik temsilcileri katılım sağladı. Raoulf Almalk, Filistin'in Bogota Büyükelçisi, açılış konuşmasında İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlileri andı.

Büyükelçi Almalk'tan Sert Açıklamalar

Almalk, konuşmasında İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki uygulamalarını tarihsel perspektiften değerlendirerek, 'Bugün milyonlarca insan, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı sesini yükseltiyor' dedi. Ayrıca, "İsrail devleti, masum Filistinlilerin katledilmesinde en ufak bir sorumluluk almıyor," diyerek bu durumun insanlık için bir tercih meselesi haline geldiğini dile getirdi.

Batı'nın İkilemi ve Sözde Değerler

Batı'nın erdem, ilke ve demokrasi savlarını eleştiren Almalk, bazı ülkelerin İsrail'e silah sevkiyatı yaparak bu soykırımın ortakları haline geldiğini belirtti. Anma programı esnasında, davetlilere İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırıların görüntüleri de gösterildi.

Uluslararası Destek Vurgusu

Etkinliğe katılanlar, Gazze saldırılarının 1. yılı ve Filistinlilere karşı uygulanan soykırımın 77. yılı dolayısıyla Büyükelçi Almalk'a desteklerini ifade ettiler.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr