Şekerpare tatlısını hazırlamak oldukça kolaydır. Sonrası ise büyük bir keyif… İşte kolay şekerpare tatlısı tarifi…
MALZEMELER
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limonun suyu
Üzeri için:
- 20 adet fındık
NASIL YAPILIR?
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana dek kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz. Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesinin içerisine tüm malzemeleri koyup güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz. Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler sıcak şerbeti de soğukken şerbetini döküyoruz. Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz. Afiyetler olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.