21.08.2019-14:02 (Son Güncelleme:21.08.2019-15:39)

Kolay Atıştırmalık Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi

Evde kolay ve pratik yollardan harika atıştırmalıklar yapmak istiyorsanız işte bu tarif tam sizlik. Ton balığının vitamini ve sarımsağın faydalarının bir araya geldiği harika lezzetle gününüzü renklendirebilirsiniz.

Balık pişirmek bazen zahmetli olabilir. Ancak pratik tariflerle bu sorun olmaktan çıkar. Hem bol miktarda omega-3 almış olursunuz hem de bir öğün için en pratik tarifi yapmış olursunuz.

Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi

İçindekiler

  • 4 diş sarımsak (45 gram)
  • 2 bardak sirke (220 ml)
  • 2 dilim taze ton balığı (425 gram)
  • 2 yemek kaşığı toz kimyon (50 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz karabiber (25 gram)
  • 1 yemek kaşığı doğal zeytinyağı (30 ml)

Hazırlanışı

  • Ton balığı dilimlerini sudan geçirin ve fazla gelen suyu süzdürün.
  • Sonrasında büyük bir tencereye ton balığı dilimlerini koyun. İçine biraz tuz ile beraber 2 bardak sirkeyiekleyin, 10 dakika süresince yüksek ateşte böyle pişirin. Balıklar pişerken sarımsakları güzelce ezin, toz kimyon ve zeytinyağı ile homojen bir karışım polana dek karıştırın.
  • Piştiği zaman ton balığını ateşten indirin ve soğuması için bırakın.
  • Sarımsak, kimyon ve yağdan oluşan karışımını ton balığının üzerine dökün ve karışımın tüm yüzeye iyice dağılmasını sağlayın.
  • İster hemen yiyin, isterseniz de demini iyice aldıktan sonra 25 dakika kadar bu şekilde bekletin ve yiyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr