22.10.2024-22:51 (Son Güncelleme:22.10.2024-22:51)

Kocaeli'de Kargo Dolandırıcılığı Operasyonu: 8 Tutuklama

Kocaeli merkezli kargo dolandırıcılığı operasyonunda 12 şüpheliden 8'i tutuklandı, 2 milyon lira dolandırıcılık yapıldı.

Kocaeli Merkezli Kargo Dolandırıcılığı Operasyonu

Kocaeli'de gerçekleştirilen büyük bir kargo dolandırıcılığı operasyonunda 12 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Ekim'de düzenlendi.

Operasyonun Detayları

Düzenlenen operasyon, Türkiye genelinde internet üzerinden satılık ilanı verilen teknolojik ürünleri alıcı gibi göstererek kapora gönderen dolandırıcıların tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Şüpheliler, kargo çalışanı gibi davranarak satıcıların kargo takip numaralarını alıp, kargo şirketlerinden ürünleri teslim almaktadır.

Gözaltına Alma ve Ele Geçirilen Malzemeler

İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı olarak yapılan baskınlarla birlikte, M.Ş, H.Ş, İ.D, G.K, M.Y.Ç, E.P, M.İ, Z.B.Ö, D.P, G.K, İ.T, ve H.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ruhsatsız bir tabanca, 5 laptop, 13 cep telefonu, bir renkli yazıcı, bir POS cihazı, bir fotoğraf makinesi, bir flash bellek ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Dolandırıcılık Tutarı ve Sonuçları

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin bu yöntemle toplamda 2 milyon 100 bin lira dolandırıcılık gerçekleştirdikleri belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından, Gebze Adliyesine sevk edilen 11 zanlıdan 8'i, çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Özgürlüklerini Kaybeden Şahıslar

Şüphelilerden G.K, emniyette verdiği ifadesinin ardından savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, daha önce gözaltına alınan 3 kişinin de tutuklu bulunduğu bildirildi.

Kocaeli merkezli 3 ilde düzenlenen kargo dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 12 şüpheliden 8'i tutuklandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr