16.10.2024-16:46 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:46)

Kocaeli'de Düzensiz Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 12 Şüpheli Tutuklandı

Kocaeli'de düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı, 33 düzensiz göçmen sınır dışı ediliyor.

Kocaeli'de Göçmen Kaçakçılığına Büyük Darbe

Kocaeli merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 şüpheli tutuklandı. Operasyonda, 33 düzensiz göçmen de İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere işlem yapılmakta.

Operasyon Detayları

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 12 Temmuz tarihinde Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde düzensiz göç ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bu çalışma kapsamında, 12 Ekim tarihinde Kocaeli, Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis'te eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Operasyonda, yasa dışı yollarla göçmenleri ülkeye sokan şüpheliler gözaltına alındı.

Sonuçlar ve Ele Geçirilenler

Yapılan operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 12'si tutuklandı. Yakalanan 33 düzensiz göçmen ise Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Operasyon sırasında, düzensiz göçmenlerin naklinde kullanılan 5 araç için tedbir kararı alındı ve 1 araç ilgili kanunlar çerçevesinde alıkoyma kararı ile işlem görmektedir. Ayrıca, yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile birlikte sahte 3 bin dolar ve 7 bin 400 lira ele geçirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr