23.10.2024-15:20 (Son Güncelleme:23.10.2024-15:20)

Kocaeli'de Doğal Gaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen doğal gaz patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kocaeli'de Doğal Gaz Patlaması

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir evde meydana gelen doğal gaz patlaması sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Olayın Detayları

Olay, Mevlana Mahallesi Ayyıldız Caddesi'ndeki 5 katlı bir apartmanın dördüncü katında gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi tarafından hızlı bir şekilde çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kayıplar ve Hasar

Pattlamada molozların altında kalan 65 yaşındaki Günay Ergen, hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamını yitirdi. Ergen'in cenazesi, Gebze Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olayda patlama sonucu, binada büyük hasar meydana gelirken, çevredeki 3 bina da etkilendi. Patlamanın etkisiyle, binadan kopan parçaların düşmesi sonucu 6 araçta hasar meydana geldi.

Yetkililerin Açıklamaları

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, olayın ardından bölgeye hemen gerekli ekiplerin sevk edildiğini belirtti. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu ifade eden Vali Aktaş, konuya ilişkin inceleme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, patlamanın olduğu binanın yeni bir yapıya sahip olduğunu ve doğal gaz kullanıldığını belirtti. Yaralıların bazıları taburcu edilirken, incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de olaydan hemen sonra belediye ekiplerinin bölgede aktif olarak çalıştıklarını ifade etti ve ilerleyen saatlerde daha kesin bilgilere ulaşılacağını bildirdi.

Güvenlik Önlemleri

Olay yerinde polis ekipleri tarafından güvenlik çemberi oluşturuldu. İlgili kurumlar tarafından yapılan teknik incelemeler devam etmekte.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir evde doğal gaz patlaması sonucu hayatını kaybeden Günay Ergen'in cenazesi toprağa verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr