26.10.2024-11:01 (Son Güncelleme:26.10.2024-11:01)

Kocaeli Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 35 Şüpheli Tutuklandı

Kocaeli merkezli dolandırıcılık operasyonunda 35 kişi tutuklandı, 4 milyon lira dolandırıcılık iddiasıyla 47 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

Kocaeli merkezli bir dolandırıcılık operasyonu büyük bir yankı uyandırdı. 15 ilde gerçekleştirilen bu operasyonda, internete verdikleri ilanlar aracılığıyla alışveriş yapmak isteyen kişileri dolandıran 47 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin, ürün bedeli ve kapora alarak toplamda yaklaşık 4 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 47 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, 35'i Gebze Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklandı. Diğer 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun Detayları

Polis ekipleri, şüphelilerin internette oluşturdukları ilanlar vasıtasıyla alışveriş yapmak isteyen kişilere ulaşarak dolandırıcılık yaptıklarını belirledi. 22 Ekim tarihinde Kocaeli, Adana, İstanbul, Osmaniye, Antalya, İzmir, Iğdır, Van, Manisa, Isparta, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Ankara ve Ağrı illerinde düzenlenen kapsamlı operasyonda 47 şüpheli yakalanmıştı.

Firari Şüphelilerin Peşinde

Operasyonda gözaltına alınanların yanı sıra, 3'ü yurt dışında bulunan 6 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr