11.10.2024-12:21 (Son Güncelleme:11.10.2024-12:21)

Kocaeli Kitap Fuarı'nda Dip Çamurundan Üretilen Seramik Eserler Sergileniyor

İzmit Körfezi'nden çıkarılan dip çamurundan yapılan seramik kitaplar Kocaeli Kitap Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yenilikçi Seramik Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Doç. Dr. Nermin Demirkol ve öğrencileri, İzmit Körfezi’nden çıkarılan dip çamurundan ürettikleri özgün seramik kitapları sergiliyor.

Dip Çamuruyla Sanat Eserleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen bir proje sayesinde, İzmit Körfezi’nin doğu yakasında dip çamuru temizliği yapılmakta. Bu proje çerçevesinde, öğrenciler ve Doç. Dr. Demirkol dip çamurunu kullanarak seramik objeler üretmiştir. Bu eserler, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda KOÜ standında sergileniyor.

Öğrencilerin Katkıları

Sergilenen eserler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Hatice Demir ve lisans öğrencisi Pınar Beşer’in yaptığı seramik kitaplar, ayrıca Berfin Arıkan, Dilek Kocakaplan ve Meltem Çömlekçioğlu’nun tasarladığı vazolar ve seramik balıklar yer alıyor.

Dip Çamuru: Atık Değil Hammadde

Doç. Dr. Demirkol, "Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün öncülüğünde, dip çamurundan eserler üreterek kitap fuarına katkı sağlıyoruz. Bu sayede, eserlerimiz ile İzmit Körfezi’nden çıkarılan dip çamurunun bir atık değil, değerli bir hammadde olduğunu gösteriyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol (fotoğrafta) ve öğrencilerinin İzmit Körfezi'nden çıkarılan "dip çamuru"ndan yaptıkları seramik kitaplar, Kocaeli Kitap Fuarı'nda izlenime sunuluyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr