09.10.2024-10:59 (Son Güncelleme:09.10.2024-10:59)

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığında Devir Teslim Töreni Düzenlendi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde değişim yaşandı. Ferhat Kapıcı, Semih Akgün'e görevini devretti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Devir Teslim Töreni

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan devir teslim töreninde, önceki başsavcı Ferhat Kapıcı, yeni başsavcı Semih Akgün'e görevini devretti.

Törenin Detayları

Tören sırasında, Kapıcı ve Akgün’e personel tarafından çiçek takdim edildi. Kapıcı, yaptığı konuşmada, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevini büyük bir onurla yürüttüğünü ifade etti. Yaklaşık iki yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirten Kapıcı, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) desteğiyle Yargıtay üyeliğine seçildiğini vurguladı.

Kapıcı, yeni başsavcı Akgün’e şu sözlerle başarılar diledi: "Bugün itibarıyla Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevini size tevdi ediyorum. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun. Bu görevi layıkıyla yürüteceğinizden en ufak bir şüphem yok."

Akgün'ün Düşünceleri

Akgün, Kapıcı’ya Yargıtay üyeliği görevinde başarılar dilediğini belirterek, "Kendisini daha önceden yakinen biliriz ve tanırız. Görevi, hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akgün, Kapıcı’ya bir vazo hediye etti. Kapıcı, Kocaeli’deki mesai arkadaşlarıyla vedalaşarak fotoğraf çektirdi.

Akgün'ün Kariyer Geçmişi

Semih Akgün, 2014 yılında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak göreve başlamış, daha sonra Tokat Cumhuriyet Başsavcısı ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapmıştır. En son olarak Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı olarak görevine devam ediyordu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısıyken Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) Yargıtay üyeliğine seçilen Ferhat Kapıcı (sağ 3); görevini, ataması yapılan Semih Akgün'e (sol 3) devretti. Kapıcı, Kocaeli'deki çalışma arkadaşlarıyla fotoğraf çektirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr