04.10.2024-17:56 (Son Güncelleme:04.10.2024-17:56)

KKTC'den Gazze'ye İnsani Yardım Gönderildi

KKTC, Gazze'ye insani yardım taşıyan iki tırı sevk etti. Törende cumhurbaşkanı ve yetkililer destek verdi.

KKTC'den Gazze'ye İnsani Yardım Tırları Yola Çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) öncülüğünde, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarının işbirliği ile hazırlanan iki tır insani yardım malzemesi, Filistin halkına ulaştırılmak üzere Gazze'ye doğru hareket etti.

Tören ve Katılımcılar

Başkent Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde, İsrail saldırıları altında olan Gazze'ye yardım gönderilmesini teşvik etmek amacıyla bir tören düzenlendi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal ve birçok yetkili ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın Mesajı

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, "Filistin halkı ile sürekli dayanışma içindeyiz" mesajını verdi. Filistin halkına ulaştırılan yardımların toplanmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kıbrıs Filistin İnisiyatifi'nin Duyguları

Kıbrıs Filistin İnisiyatifi'nin temsilcisi Vahap Gültekin, Gazze'deki İsrail saldırılarına dikkat çekerek, "Gazze'de sadece saldırılar değil, aynı zamanda yetersiz su ve temel ihtiyaçlar da mevcut" ifadelerini kullandı. Gültekin, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

Yardım Tırlarının Güzergahı

Törenin ardından, EVKAF öncülüğünde hazırlanan insani yardım tırları dualarla yola çıktı. Tırların, Türkiye üzerinden Mersin'e ulaştıktan sonra, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacağı duyuruldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) öncülüğünde, çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile hazırlanan 2 tırlık insani yardım Filistin halkına ulaştırılmak üzere Gazze'ye doğru yola çıktı. Başkent Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde düzenlenen uğurlama törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar (sağ 3), Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr