27.10.2024-21:36 (Son Güncelleme:27.10.2024-21:36)

KKTC'de Hastanede Bebek Ölümü Üzerine Soruşturma Başlatıldı

KKTC'de 1 bebeğin ölümü sonrası 6 bebeğin entübe edilmesiyle ilgili inceleme başlatıldı, 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

KKTC'de Bebeğin Ölümü Üzerine İnceleme

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde meydana gelen olayla ilgili olarak inceleme süreci başlattı. Olayda 1 bebeğin yaşamını yitirdiği, 6 bebeğin ise entübe edildiği belirtildi.

Olayın Detayları

Yetkililerden alınan bilgilere göre, başkent Lefkoşa'daki hastanede 20 günlük Mihrimah Toymuradov isimli bebek, daha önce kuvözde tedavi görüyordu ve maalesef yaşamını yitirdi. Sağlık durumu kritik olan 6 bebeğin entübe edilmesi dikkatleri çekti.

Bebeklerin aileleri, hastane önünde toplanarak hastane yönetimine tepki gösterdi. Aileler, bebeklerine sıvı gıda yerine tıbbi alkol verildiği suçlamasında bulundu.

Resmi Açıklamalar ve Gözaltılar

Sağlık Bakanlığı, yaşanan olayla ilgili derhal bir inceleme başlatırken, polis de hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan 4 sağlık personelini gözaltına aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, gereken soruşturmanın yapılması için takipte olacağını belirtti. Tatar, "Kaybettiğimiz bebeğimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, diğer etkilenen bebeklerin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum," dedi.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise olayın tüm yönleriyle araştırılacağını ve bir ihmal tespit edilmesi durumunda sorumluların cezalandırılacağını vurguladı. Dinçyürek, sürecin yargıya intikal ettiğini ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunan 1 bebeğin ölümü, 6 bebeğin entübe edilmesi üzerine inceleme başlatırken, polis 4 sağlık çalışanını gözaltına aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr