16.01.2019-14:16 (Son Güncelleme:16.01.2019-14:12)

Kıymalı Poğaça Tarifi

Türk mutfağının hatırı sayılır yemeklerinden biri de poğaçadır. Özellikle sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan poğaçaları evde yapmaya ne dersiniz? Hem yumuşacık hem de lezzetli kıymalı poğaça tarifimizi veriyoruz.

Türk mutfağının hatırı sayılır yemeklerinden biri de poğaçadır. Özellikle sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan poğaçaları evde yapmaya ne dersiniz? Hem yumuşacık hem de lezzetli kıymalı poğaça tarifimizi veriyoruz. İşte detaylar...

Kıymalı poğaça tarifi için gerekli malzemeler;

- 1 bardak ılık su

- 1 bardak ılık süt

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yemek kaşığı tuz

- 1 paket maya

- 2 adet yumurta

- 6 bardak un

İçi için;

- 200 gram kıyma

- 1 adet soğan

- Tuz

- Karabiber

- Sıvı yağ

Üstü için;

- Yumurta sarısı

Yapılışı;

- Ilık süt ile suyu derin bir kabın içerisine dökün. Daha sonra mayayı ve toz şekeri döküp karıştırın. Biraz bekledikten sonra yumurta aklarını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve üstünü yine streç filmle kaplayıp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.

- Ayrı bir kabın içerisinde kıymalı iç harcı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Ardından üstüne kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

- Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak içerisine kıymalı harç koyup, yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.

- Sonrasında üzerine yumurta sürüp, susam ya da çörek otu serptikten sonra 200 derece kızarana pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr