19.01.2019-16:36 (Son Güncelleme:19.01.2019-16:29)

Kışlık Konserve Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış mevsimi için sonbaharda bazı hazırlıklar yaparız. Pazardan onlarca kilo sebze ve meyve alıp konserve yapmaya başlarız. Sağlık açısından hiçbir risk barındırmayan bu gıdalar, herhangi bir risk oluşturmuyor ancak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

Kış mevsimi için sonbaharda bazı hazırlıklar yaparız. Pazardan onlarca kilo sebze ve meyve alıp konserve yapmaya başlarız. Sağlık açısından hiçbir risk barındırmayan bu gıdalar, herhangi bir risk oluşturmuyor ancak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. İşte detaylar...

Mevsiminde alınan sebze ve meyveleri farklı dönemlerde de tüketebilmek için en çok tercih edilen saklama koşullarından biri konserve yapmaktır. Ancak hijyenik ve doğru bir şekilde hazırlanmayan konserve ürünler tehlike saçıyor. Konserve hazırlıkları yazın ortasında başlayıp sonbahar ortasına kadar sürer. Diyetisyen Rumeysa Çelik, konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

- Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin

- Mutlaka ısıya dayanıklı cam kullanın

- Cam kavanozları kaynatın, kapaklara iyi bakın

- Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatın

- Konserveleri açtıktan sonra hemen tüketin

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr