24.09.2024-13:10 (Son Güncelleme:24.09.2024-13:14)

Kış saati uygulaması bu yıl var mı? Saatler ne zaman geri alınacak 2024?

Sonbaharın ortalarına yaklaşılmasıyla birlikte kış saati uygulaması yeniden gündeme taşındı. Erken saatlerde okula veya işe gidenler kış saati uygulaması ne zaman başlıyor, Kış saati uygulaması var mı, saatler ne zaman geri alınacak 2024 gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

Avrupa’da önümüzdeki aylardan itibaren uygulamaya konulacak olan kış saati uygulaması Türkiye’de de olacak mı sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Türkiye’de kış saati uygulamasının bu yıl uygulanıp uygulanmayacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını kış saati uygulaması ne zaman başlıyor, Kış saati uygulaması var mı, saatler ne zaman geri alınacak 2024 gibi sorularla meşgul ediyor.

Kış saati uygulaması bu yıl var mı?

2016 yılından bu yana Türkiye, enerji tasarrufu sağlamak ve güneş ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürüyor. Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye, saat değişiklikleri yapmadan sabit saat diliminde kalmayı tercih etti.


Saatler ne zaman geri alınacak 2024?

Türkiye’de kış saati uygulaması 2024 yılında da devreye alınmayacak. Bu yıl da saatler geri alınmayacak ve kalıcı yaz saati uygulaması devam edecek. Bu karar, Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile kalıcı hale getirilmişti ve her yıl olduğu gibi bu yıl da geçerli olacak.

Kalıcı yaz saati uygulaması, özellikle akşam saatlerinde daha uzun süre gün ışığından yararlanmayı sağlıyor ve enerji tüketiminde tasarruf elde edilmesi amaçlanıyor. Bu düzenleme ile Türkiye, Avrupa’nın saat geri alma uygulamasından farklı bir yol izlemeye devam ediyor.

Kış saati uygulaması ne zaman kaldırıldı?

Kış saati uygulaması 2016 yılında kaldırıldı.

muratcankilic@haber365.com.tr