17.10.2024-10:33 (Son Güncelleme:17.10.2024-10:33)

Kış Aylarında Grip Salgınından Korunmanın Yolları

Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, maske, mesafe ve temizlik ile grip salgınından korunmanın önemini vurguladı.

Kış Aylarında Grip Salgınından Korunmanın Yolları

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, grip salgınından korunmak için aldığımız önlemlerin önemine değindi.

Maskeler ve Sosyal Mesafe Önerisi

Prof. Dr. Çakır, Kovid-19 döneminde olduğu gibi, maske, sosyal mesafe ve temizlik ilkelerinin grip gibi solunum yolu hastalıklarından koruma sağladığını belirtti. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte toplum, kapalı ve kalabalık alanlarda daha fazla zaman geçireceği için, bu tedbirlerin uygulanmasının kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Acil Servislere Başvuru Alışkanlığına Dikkat Çekti

Çakır, grip nedeniyle acil servislere başvurmanın yaygın bir alışkanlık haline geldiğini, ancak bu durumun gereksiz yere hastanelerin yükünü artırdığını belirtti. "Her grip hastası acil servise gitmemeli. Avrupa'da grip olan hastalar genellikle dinlenmeleri ve evde tedavi olmaları konusunda yönlendirilir" dedi.

Salgın Dönemlerinde Evinizi Güvende Tutun

Ayrıca, mevsimsel grip ve nezle vakalarının evde tedavi edilmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çakır, hastaların evde dinlenmeyi, sıvı alımını artırmayı ve gerekli görüldüğünde basit ağrı kesiciler kullanmalarını önerdi. Böylece hem hastanelerdeki kalabalığı azaltacaklarını hem de bulaşma risklerini düşüreceklerini açıkladı.

Aşı ve Önemli Gruplar

Kronik rahatsızlıkları olan 65 yaş üzeri bireylerin grip aşısını ihmal etmemesi gerektiğini belirten Çakır, bu bağlamda doktor tavsiyesiyle aşı yaptırmanın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, konuşmasında, bu kış sezonunu mümkün olabildiğince az hastalıkla geçirebilmemiz için maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini yineledi.

Kış gelmeden acillerde oluşacak yığılmaların önüne geçmek ve solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmak için Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve temizlik önerisinde bulunuluyor. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr