04.10.2024-18:57 (Son Güncelleme:04.10.2024-18:57)

Kırşehir'de 6. Geleneksel Bulgur Festivali Gerçekleşti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, Kırşehir'de düzenlenen bulgur festivaline katıldı ve bölgenin tanıtımına vurgu yaptı.

Kırşehir'de Geleneksel Bulgur Festivali Coşku ile Kutlandı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde gerçekleştirilen 6. Geleneksel Bulgur Festivali'nde yer aldı. Bu önemli etkinlik, yerel kültürü yaşatmanın yanı sıra bölgenin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.

Festivalin Önemi ve Amaçları

Festivalde konuşma yapan Alpaslan, Kırşehir'in ve Çiçekdağı'nın tanıtımının gerekliliğine dikkat çekerek, "Bugün 6. düzenliyoruz ama nice altılara, atmışlara uzanarak, bulguru, bölgemizin önemli bir ürünü yapacağız. Festivaller, bölgenin tanıtılması, insanların kaynaşması, kadim kültürün yaşatılması açısından son derece kıymetlidir. Biz de bunun farkında olarak, ülkemizin her bir köşesinden, o bölgenin özelliklerine göre düzenlenen festivallere çok önem veriyoruz, destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kültür Yolu Festivalleri ve Gelecek Hedefleri

Alpaslan, Çiçekdağı’nda bir kültür merkezi açacaklarını ve bölgenin refah seviyesinin artırılması için çeşitli projeleri destekleyeceklerini belirtti. "81 ilde festivali yayarak, dünyanın en önemli festivallerinden birini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İnsanları kültür ve sanatla buluşturuyoruz, sanatçılara da sanatlarını icra etme imkanı sunuyoruz." dedi.

Geleneklerin Yaşatılması ve Eğlenceli Gösteriler

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek de geleneklerin yaşatılmasının önemine vurgu yaptı. Alpaslan, Vali Demiryürek ve diğer protokol üyeleri, festivale renk katmak için tokmakla bulgur dövme aktivitesine katıldı. Festivalin sonunda mehter takımı, yöresel halk oyunları ve davul zurna gösterileri ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

Etkinliğin sonunda ise vatandaşlara lezzetli bulgur pilavı ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan (sağ 5), Kırşehir'in Çiçekdağı Belediyesince düzenlenen 6. Geleneksel Bulgur Festivali'ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr