Kırmızıbiberin faydaları ve zararları nelerdir? Mutluluk hormonunu artıran kırmızıbiberin önlediği hastalıklar
Zararlı maddeleri vücuttan atan kırmızıbiber faydaları ile birçok hastalığa karşı doğal bir ilaç görevi görmektedir. Yüksek besin değeriyle hastalıklara karşı şifa olan kırmızıbiber, romatizma ağrıları için de birebirdir! Fakat yüksek tansiyon hastaları ve damar sertliği yaşayan kişilerin kırmızıbiber tüketirken dikkatli olması gerekmektedir.
Kırmızıbiberin en çok kullanılan alanı yemeklere eklenmesidir. Birçok hastalığa doğal şifa olan kırmızı biber zararlı maddeleri vücuttan atmaktadır. Mutluluk hormonu salgılayan kırmızıbiber kan dolaşımının da düzenli olmasını sağlar.
Kırmızıbiberin faydaları nelerdir?
- Kırmızıbiber vücutta hüküm süren mikropları öldürmekte ve zararlı maddeleri dışarı atmakta son derece faydalıdır.
- Sindirim sistemini olumlu yönden etkiler, öğünlerden sonra daha rahat hissedilmesine fayda sağlar.
- İçerdiği yüksek besin değerleri ile romatizma türü kronik ağrıların ve olumsuz durumların yok edilmesini sağlar.
- Kırmızıbiber endorfin isimli mutluluk hormonunun artmasını sağlayarak daha keyifli hissedilmesini sağlar.
- Metabolizma hızını artıran kırmızıbiber vücut direncini yükseltir.
- Kırmızıbiber kan dolaşımının daha düzenli olmasını sağlamaktadır.
Yüksek tansiyonu olanlar tüketirken dikkat etmeli!
- Kırmızıbiber gereğinden fazla tüketilirse mide sıkıntılarına yol açabilmektedir.
- Yüksek tansiyon ve damar sertliği problemi yaşayanlar kırmızıbiberin olumsuz etkilerini görebilir.
- Kırmızıbiber egzama sorunu yaşayanlar için olumsuz şekilde sonuçlanabilir.
Yağlı kırmızıbiber turşusu tarifi
Yağlı kırmızıbiber turşusu için gerekli olan malzemeler:
- 1 kg kırmızıbiber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
- 7 ila 8 dal maydanoz
- 7 ila 8 diş sarımsak
Kırmızıbiberleri iyice yıkayın ardından da bıçakla sap kısımlarını keserek ortadan ikiye kesip tohumlarını çıkartın. Sonrasında kırmızıbiberleri 2 parmak kalınlığında doğrayın. Ocaktaki tencereye sirkeyi alıp üzerine sıvı yağı, kaya tuzunu ekleyip karıştırın. Doğradığınız biberleri tencereye alıp 3 ila 4 dakika kadar haşlayın. Hafifçe diriliğini kaybeden biberleri genişçe bir tepsiye alıp soğumaya bırakın. Biberler soğuduktan sonra doğradığınız maydanozları ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Uygun bir kavanoza hazırladığınız biberleri doldurup, üzerine de tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltın. Ağzını sıkı bir şekilde kapatıp 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırın.
Yağlı kırmızı biber turşusunun püf noktaları
- Biberleri haşlarken çok fazla haşlamayı, hafif diri kalsın.
- Turşunuzu cam kavanozda muhafaza etmeniz daha sağlıklıdır.
- Turşunuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın.