06.10.2024-14:49 (Son Güncelleme:06.10.2024-14:55)

Kırıkkale ve Niğde'de Filistin'e Destek Gösterileri Düzenlendi

Kırıkkale ve Niğde'de, İsrail'in Filistin saldırılarına karşı protestolar gerçekleştirildi.

Kırıkkale ve Niğde'de Filistin'e Destek

Kırıkkale ve Niğde'de, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" adlı bir etkinlik düzenlendi.

Kırıkkale'deki Protesto

Kırıkkale'de, öğle namazı sonrasında Nur Camii avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Diyanet-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Çiğdemtepe grup adına basın açıklaması yaptı.

Çiğdemtepe, yaptığı konuşmada, "İsrail, 365 gündür Gazze'de soykırım yapmakta. Dünyanın bu duruma karşı sessizliği, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 42 binden fazla insanın katledilmesine göz yummaktadır" dedi. Ayrıca, Batılı emperyalist güçlerin İslam'a karşı düşmanlıklarını İsrail aracılığıyla sürdürdüğünü belirtti.

Niğde'deki Etkinlik

Niğde'de ise, Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Derbent Kavşağında toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'na doğru yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Veysel Aşkın, İsrail'in çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği saydığını ve bu katliamın emperyalist güçlerin desteğiyle yapıldığını ifade etti. Aşkın, katilin bu denli desteklendiği başka bir örnek olmadığını vurguladı.

Etkinlik, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas tarafından okunan dualarla sona erdi.

Niğde'de, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve Gazzelilere destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Derbent Kavşağı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'na yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr