18.10.2024-18:39 (Son Güncelleme:18.10.2024-18:39)

Kırgızistan'da AGROEXPO-2024 Fuarı Açıldı

Kırgızistan'da düzenlenen tarım fuarında Türk hububat makineleri sergilendi, yoğun ilgi gördü.

Kırgızistan'da Tarım Fuarı Coşkuyla Açıldı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Uluslararası Tarım Ürünleri ve Makineleri Fuarı (AGROEXPO-2024) kapılarını açtı. Bu önemli etkinlik, Kırgızistan Tarım İşleri ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından hükümet binası önündeki alanda organize edildi.

Yoğun Katılım ve İlgi

Fuar, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın yanı sıra çiftçilerin de yoğun ilgisiyle karşılandı. Kırgızistan'a ithal edilen hububat ekim makineleri ve toprak işleme ekipmanları sergilendi.

Yerel Ürünlerin Tanıtımı

Etkinlikte ayrıca, Kırgızistan'da üretilen organik tarım ürünleri, çeşitli fideler, ağaçlar, çiçekler, sebzeler ile meyve çeşitleri ve balık ürünleri de satışa sunuldu.

Önemli İsimlerden Ziyaret

Fuarın açılışını, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev ve diğer kabine üyeleri de ziyaret etti.

Özel Araçların Teslim Töreni

Fuar kapsamında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov eşliğinde, Tarım İşleri ve Su Kaynakları Bakanlığına 112 adet özel araç ile 48 hizmet aracının teslim töreni gerçekleştirildi.

Büyük Beklenti

Organizatörler, fuarın hafta sonu boyunca 20,000'den fazla çiftçi ve köylü tarafından ziyaret edileceğini öngörüyor.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Uluslararası Tarım Ürünleri ve Makineleri Fuarı (AGROEXPO-2024) açıldı. Kırgızistan Tarım İşleri ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından hükümet binası önündeki meydanda düzenlenen fuara, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov (ortada), Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev (sağda) ve kabinedeki bazı bakanlar da ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr