22.10.2024-14:48 (Son Güncelleme:22.10.2024-14:48)

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı 80. Yıl Dönümünü Kutladı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, 80. kuruluş yıl dönümünü Bişkek'te düzenlenen etkinlik ile kutladı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı 80. Yıldönümünü Kutladı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, kuruluşunun 80. yıl dönümünü, başkent Bişkek'teki Milli Filarmoni Binası'nda görkemli bir "Gala Programı" ile kutladı.

Önemli İsimlerin Katılımı

Etkinliğe Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve birçok diplomat ile bakanlık çalışanı katıldı.

Devletin Dış Politika Vizyonu

Cumhurbaşkanı Caparov, burada yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı'nın kadrosunu güçlendirmeye ve uluslararası ilişkilerde uzman diplomatlar yetiştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Caparov, "Profesyonel bir diplomat, ulusal çıkarlarımızı uluslararası arenada başarıyla korumanın anahtarıdır," diyerek, devletin tehdit altında olduğu durumlarda bile ulusal değerlere güvenerek diplomatik araçları etkin bir şekilde kullanmanın önemine dikkat çekti.

Diplomatik İlişkiler ve Üyelikler

Caparov, Dışişleri hizmetlerinin 1944 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Kırgızistan'ın bağımsızlıktan sonra 170 ülke ile diplomatik ilişki kurduğunu ve 124 uluslararası örgütün üyesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Kırgızistan'ın 100’den fazla ülkede diplomatik misyonunun bulunduğunu ve Bişkek'te 100'ün üzerinde yabancı elçilik ve uluslararası kuruluşun akredite olduğunu sözlerine ekledi.

Gelecek Vizyonu ve Ödüller

Dış politika ve ekonomi alanında önemli zorluklarla karşı karşıya olduklarını ifade eden Caparov, "Birleşmiş Milletler içindeki siyasi diyalog, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji güvenliği gibi konulara özel önem veriyoruz," dedi.

Etkinlikte, eski çalışanlara ülkenin dış politikası gelişimine katkılarından dolayı devlet ödülleri takdim edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr